Zbog trovanja u restoranu, 100 osoba zatražilo lekarsku pomoć 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Stotinu osoba sa simptomima trovanja zatražilo je medicinsku pomoć nakon što su jeli u resetoranu u Mališevu kod Orahovca. Jedno šestogodišnje dete je u težem stanju. Dvadestoro osoba zadržano na bolničkom lečenju.

Afrim Krasnići, direktor Klinike za infektivne bolesti u Mališevu naveo je da je među otrovanima šestogodišinje dete kod koje se situacija iskomplikovala, prenosi RTS pozivajući se na Kosovo onlajn.

„Situacija je ozbiljnija, radi se o detetu od šest godina. Njegove komplikacije trenutno su drhtavica, groznica, temperatura i trenutno ima poremećaj nervnog sistema“, naveo je Krasnići za Klan Kosova.

Kosovska policija je saopštila ranije da je vlasnik lokala u Mališevu priveden.

Kako se navodi u saopštenju policije, od 16.48 časova do ponoći istog dana, oko 63 osobe zatražile su medicinsku pomoć pod sumnjom da su zaražene hranom iz bara u Mališevu, dok su tri od njih upućene u Univerzitetsko-klinički centar u Prištini na dalje lečenje.

Prištinski ministar Arben Vitia rekao je da je 11 pacijenata otrovanih u Mališevu zadržano u Univerzitetsko-kliničkom centru, a devetoro u Opštoj bolnici u Prizrenu i da je njihovo stanje stabilno.

Agencija za hranu i veterinu najavila je privremeno zatvaranje tog lokala u Mališevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari