Više od 20 osoba ima simptome trovanja, sumnja se da je od hrane u novopazarskom restoranu 1foto N. Kočović

Dvadeset tri osobe su se javile u bolnicu u Novom Pazaru sa simptomima trovanja. Prema navodima pacijenata, sumnja se da je došlo do masovnog trovanja hranom nakon obroka u jednom novopazarskom restoranu.

Načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru dr Binela Mavrić izjavila je za RTS da su od 23 osobe koje su se javile u bolnicu zbog mučnina, dijareje i glavobolje koju prati povišena telesna temperatura, tri pacijenta hospitalizovana u dnevnoj bolnici, dok je deset bolesnika sa težom kliničkom slikom zadržano na bolničkom lečenju.

Pacijenti sa lakšim zdravstvenim tegobama pregledani su i upućeni na kućno lečenje. Prema navodima pacijenata, sumnja se da je došlo do masovnog trovanja hranom nakon obroka u jednom novopazarskom restoranu koji se nalazi u blizini kružnog toka kod Opšte bolnice u tom gradu.

Prema navodima epidemiologa Safeta Ganića iz Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, većina hospitalizovanih pacijenata sa simptomima trovanja konzumirala je hranu u tom restoranu tokom vikenda. Simptomi su se pojavili 12 sati do 24 sata nakon toga. Pacijenti su konzumirali hamburgere, batake, ćevape, čizburgere, a kao prilog su uzimali kečap i majonez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari