Zdravstvena inspekcija kontroliše nišku Neurohirurgiju zbog bakterije klostridija 1Foto: Sajt kliničkog centra Niš

Zdravstvena inspekcija Nišavskog upravnog okruga pokrenula je postupak kontrole higijenskih i drugih uslova na niškoj Klinici na neurohirurgiju, nakon prijave Nišlijke čija je majka krajem prošle godine preminula na toj klinici, pišu Južne vesti.

Prema pisanju tog portala, u zahtevu za pokretanje postupka, Nišlijka je tražila da inspekcija utvrdi da li je na Klinici za neurohirurgiju bilo bakterije klostridija, koliko je ljudi bilo inficirano i ko je za to odgovoran.

Aleksandra Đorđević, čija je majka preminula 8. decembra na toj klinici, zatražila je od inspekcije da preduzme sve potrebne mere i pokrene prekršajne i krivične postupke protiv odgovornih.

Ona je kazala da je njena majka preminula nakon niza zdravstvenih komplikacija, iako su lekari tvrdili da je operacija uspela.

Prema njenim rečima, jedan od lekara na Neurohirurgiji je rekao da na osnovu simptoma može da kaže da njena majka ima klostridiju, a to su potvrdili i nalazi privatne laboratorije.

Higijena na klinici je bila loša, rekla je Đorđević za ovaj niški portal.

Direktorka Klinike za neurohirurgiju Vesna Nikolov tada je kazala da je “jedna pacijentkinja došla na odeljenje sa klostridijom, ali da su ponovljeni testovi pokazali da je više nema”.

U Univerzitetskom kliničkom centru su dodali da ni na jednoj klinici nije proglašena epidemija zbog prisustva ove bakterije.

Više tekstova iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari