Združeno taktička vežba „Odgovor 2021“ održana na poligonima „Orešac“ i „Pasuljanske livade“ (FOTO)

Predsednik Srbije najavio da će odbrambeni sistem Srbije biti snažniji, a da će pripadnici vojske "imati bolje uslove za život"

Ostavite komentar


  1. Oduvek je lep prizor za oko i ponos drzave pokazne vezbe obucenosti pripadnika vojske i policije. Ni dan danas tog ponosa ne manjka gledajuci vezbe na poligonima Oresavac i Pasuljanske livade.

  2. Vojska i policija iz meseca u mesec sve vise napreduju, Srbija ulaze u svoj najjači stub i sa ponosom pokazuje dokle smo dogurali.

  3. ,,Pancir“ je ogromno pojačanje za Vojsku Srbije. Modernizacija je presudna za jačanje vojske. Srbiji je potrebna jaka vojska kao garan mira i bezbednosti. Srbija nikada nije bila agresor, ali mora da bude spremna za efikasnu odbranu, kao i svaka ozbiljna država.

  4. Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase „neštin“ prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi.

    1. Dok je on bio na vlasti oni su prodali i pretopili sve tenkove u smederevu a ni jedan nisu obezbedili

  5. Ulagace se u odbranu…stanove za sve pripadnike vojske…za staresine..sta cemo sa vojnicima koji su i danas rade na ugovoru..i gde se nista,po tom pitanju ne menja,kako cemo da uzmemo kredit za stan….itd…to pitanje treba da postavite predsedniku i ministru i da podignete malo temu na visi nivo…broj vojnika koji rade po ugovoru nije mali…verovatno ce reci da ce vojnici biti reseni,tako sto ce ici na kurseve za podoficire…opet pitanje,sta cemo mi vojnici,koji zbog godina,ne mozemo na te kurseve,a imamo bogato borbeno iskustvo…Sve armije sveta gledaju da takav kadar zadrze…kod nas to,izgleda,nije slucaj…dani prolaze,nista se ne resava,cekamo svako svoj red za isterivanje sto zbog godina,sto zbog lekarskih pregleda.Naime,kada odemo na pregled,moramo da budemo zdravi 100%,dok staresine koji su za stalno zaposljeni,mogu imati,zbog bolesti,tacku ogranicenja,nece biti isterani i dalje ce raditi…kako posle visedecenijskog rada u vojsci,mnogo terena,kisa,sneg,sunca?Kako?Pitanja je mnogo…odgovora nigde

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.