Zec: Vlast bitno utiče na uređivačku politiku RTS-a

Deo opozicionih stranaka podržao zahtev univerzitetskih profesora za ostavkama u javnom servisu

Ostavite komentar


    1. Upitao bih uvaženog profesora koga veoma cenim, da sad nekih novih 200 profesora i novih 2000 građana traži opstanak ovih iz RTS-a, šta onda? Cela garnitura vodećih ljudi na RTS-u je naklonjena DS-u, ili je bar tako bilo, a ne naslednicima radikala. Sad vidim da ima komentara u kojima se priziva 5. oktobar i slične gluposti. Pa ne mogu se institucije napraviti ako ih svaki čas nelegalno rušite. Kad je to govorio i tražio Koštunica DS je izašla sa parolom „Koštunicu u ludnicu!“ Ceo Beograd je bio ispisan tim budalaštinama. Zato verujem da je ovaj potez uvaženih profesora samo još jedno polarizovanje već suprotstavljanje dve Srbije. A šta misle uvaženi profesori, koja Srbija je u pravu?

      1. Postoji jedna jedina srbija zarobljena od komunoradikala koji se obogatiše na državnim i lokalnim jaslama i u kojoj ostali većinski deo stanovništva preživljava svaki dan kako zna i ume nemajući vremena da se bavi ovom bandom, koja je sve uzurpirala. Nema tu ko je u pravu, ovo zlo mora da se ukloni čim prije.

        1. Četnički imidž Srbije nije stvarao Veljko Bulajić! Ravnogorski Fashion Week uspeva da nas čini najomraženijim narodom u svetu!

      2. Evo danas u novostima dana od 15 h,nije prvorođeni pomenut,to se nije desilo par meseci.Obično bar desetak puta mu se izgovori ime.Hvala „javnom servisu“.

  1. Istorija je učiteljica života ali ova rukovodeća garnitura RTS-a ništa nije naućila iz dešavanja petog oktobra 2000god.

  2. nema tamo nikakve uređivačke politike, osim: Ovi da ostanu a oni da ne dođu. A sve o trošku prevarenih i opljačkanih da će Sultan čim dođe na vlast ukinuti TV pretplatu. Ovu fukaru nikakvi izbori skinuti neće, a prvi korak mora biti preuzimanje RTS-a od strane naroda. Ovi neće opstati ni 7 dana, kad narod sazna neke stvari, koje se godinama kriju i falsifikuju.

  3. Sva pamet RTS-a se zasniva u skrivanju istine.ćutanju,održanju diktature koja je garant opstanka ,,firme,,u kojoj radi sve i svašta,dopisnike po belom svetu,više hiljada viška zapošljenih,oni su postali cilj sami sebi,kvalitet,istina su stvari koje ih sputavaju,čisti ,,rodoljubci,,koji troše milione evra a ne pružaju apsolutno ništa,osim štete javnom mljanju.

  4. A ovo je bas veliko otkrice. Pa od kada postoji televizija u ovoj zemlji ona je bila pod kontrolom partije na vlasti. Jedino sto se zadnjih 20tak godina menjalo je koja stranka drzi vlast, sve ostalo je konstanta koja traje vec 50 godina.

    1. Niste u pravu, za vreme Tadića i Đilasa kao drugog čoveka države nije bilo tako. Tada je demokratija cvetala, sloboda medija je bila nešto što se podeazumeva, dobili smo po 1000eur od akcija, imali plate na nivou evropskih, RTS je bio u službi svih građana, nije bilo kriminala, političari koji su bili na vlasti nisu imali firme koje sarađuju sa državnim preduzećima, ne daj Bože da su prodavali sekunde RTS-a, završili smo sve reforme za ulazak u EU i u njihovom sledećem mandatu bi ušli u istu, vrwtili ni nam Kosovo… Ali onda dođe đavo i sve nam je pokvario.

  5. Kakva je katastrofa, ovog korumpiranog i toliko kompromitovanog, mozda i ucenjenog coveka, koji se proslavio sa nelegalnim gradnjama na Vracaru, provodjenjem projekta pljackanja drzavnog zemljista sa B.Begovicem, D. Hiberom, a sve po naruszbini tajkuna i Predraga Bubala, stavljati u prvi red i fokus dobrih inicijativa. Sve to samo pokazuje koliko je udba, ro danas netaknuta, usavrsena i koliko ne pruza nikakve prilike gradjanima da imaju neku alternativu.

  6. Obzirom da je svaka nasa vlast ista (kao i narod), da vlast voli i obozava da uredjuje medije, UKINUTI za sva vremena javni servis i pretplatu istog od strane gradjana.
    Doneti zakon koji ce jasno reci da nijedna buduca vlast ne moze da ima javni servis. Neka se svi mediji u drzavi samofinansiraju.
    Pa da vidimo onda sta ce biti.

  7. Nemojte da mazete oci dradjanima Srbije nije to nikakva vlast to su sve nekakve tajne samoizabrane, nelegalne organizacije ili kako vec da ih nazovem koje unistavaju Srbiju od kako je njihov vodja takozvani TITO proglasio da Srbija treba da bude slaba a srpski izdajnici to prihvatili i od tada se radi na tome da Srbija bude toliko slaba dok se sasvim ne unisti sto je skoro pri samom kraju. Zna se ko je urednik i ko naredbodavac u svim javnim glasilima koje lice jena na druge kao jaje jajetu i da je cilj svih njih i dalje strategija potpunog unistenja Srbije kao demokratske drzave svih njenih gradjana u cemu se novine i TV nalaze u samom vrhu.

  8. Jadan, bedan, lenj i neobrazovan je narod koji se informiše samo preko RTS-a. Premijerka Brnabić mukotrpno radi na digitalnom opismenjavanju. Pa za koga ona radi? Dobro, osim po predsednikovim željama. Pa za narod, naravno.

    1. Pa od koje si ti sorte ti nespadas u narod ti mora da si neki MUTANT dok je bio DS na vlast nisi mogo da skines Tadica sa ekrana to si zaboravio jedino nije ga bilo kad je priznao Kosovo republiku to potpisivanje nidu prikazali a Djilas na televiziji svski sat , pa 190 miljona evra se nezaradjuju lako. Zivkovic ss njegivim bogstim recnikom fok bio predsefnik vlade jedino se Kostunica nije reklamirao. Jel treba Boska puststi na RTS
      Pitaj Zeku koliko di dobio pare od Djilasa da laze a garnitura na RTS-U je iz vladavine DS-a

  9. Gospodo/đe/đice, umni Srpski ljudi/žene, da li ste to Vi bili negde na kraju sveta ili u dubokom snu do 2013? Znate li kada je trenutno rukovodstvo RTS postavljeno i čiji je to kadar? Ako Vi mislite da je ovo rukovodstvo blisko SNS grdno se varate, jer ovakva uređivačka politiks nije uopšte bliska vladajučim strankama. Zašto, po Vašem mišljenju, nema opozicije na RTS je druga priča. Trebaju oni imati neki kvalitetan projekat, misao, delo koje će biti interesantno za širu javnost Srbije. Ako mislite da su rušenje gradilišts po Beogradu, paljenje knjiga, blokiranje državnih institucija, upadanje rulje sa motornim testerama u RTS, lepljenje pogrdnih parola po javnim objektims, napadanje novinara na zadatku.. nešto što treba da bude udarna vest u sadržajima RTS, alal Vam diplome, da Va fakulteti vrate pare za uzaludno školovanje.

    1. Naravno da su bliski. Programski i upravni odbor su postavljali naprednjaci. Dvaputa za ovih 8 godina. Pa Krstić je bio tamo, Radun je još uvek tamo… Da Bujošević išta smeta, davno bi bio smenjen.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.