"Zelenilo" krčilo stabla i pale grane na skoro 150 lokacija u Novom Sadu, za desetak dana gotova kompletna sanacija (FOTO) 1Foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Tokom jučerašnjeg dana uklonjena šteta od nevremena na 147 lokacija, radnici Javno komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ su i danas na terenu.

Kako saopštavaju iz ovog preduzeća juče je više od 100 radnika radilo na uklanjanju posledica štete na 147 lokacija širom grada.

Ekipe su uklanjale oboreno i polomljeno drveće i polomljene grane u Toplice Milana, Novosadskog sajma, Rumenačkoj, Uroša Predića, Hajduk Veljkovoj, Narodnog fronta, Bulevaru cara Lazara, Fruškogorskoj, Drage Spasić, Šekspirovoj, Sime Šolaje, Bulevaru vojvode Stepe, Stevana Momčilovića, Borislava Borote, Dušana Danilovića, parku Bistrica, Seljačkih buna, Novom parku, Bulevaru Slobodana Jovanovića i mnogim drugim ulicama.

Sa Keja su uklonjene topole oborne u nevremenu, koje su blokirale prolaz pešacima i biciklistima, a delimično je saniran Futoški park.

– Ima još mnogo posla. Urađene su intervencije prvog prioriteta, ali ima još dosta polomljenog drveća i grana u parkovima i uličnim drvoredima. Imamo veliku pomoć od ostalih gradskih preduzeća, a dobili smo pomoć i od drugih gradova. Ukoliko ne bude novih olujnih udara, za desetak dana završićemo kompletnu sanaciju i već sada pravimo planove za sadnju novog drveća. Čim dođe jesen drveće koje je stradalo u oluji biće zamenjeno novim stablima. Gradsko zelenilo je nabavilo kamion za sadnju već odraslog drveća, tako da će naš grad ponovo biti pokriven zelenilom – rekao je Miloš Egić, direktor „Zelenila“.

Na terenu je i danas oko 100 radnika sa mehanizacijom, koji nastavljaju sa uklanjanjem posledica nevremena.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari