Zelenović: Građani da dođu na ekološki protest bez obzira na političku opredeljenost 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je građane Srbije da prisustvuju ekološkom protestu koji se u subotu održava u Beogradu u Pionirskom parku.

„Pozivam sve, bez bilo kakve razlike u političkoj opredeljenosti, da dodju i da se bore za elementarne vrednosti u našem društvu koje nam se otimaju svakog dana“, rekao je on u emisiji Pregled dana.

Ekološki protest nazvan Ekološki ustanak održava se sutra, 11. septembra u Beogradu u Pionirskom parku, sa početkom u 14.00.

Na prethodnom protestu 10. aprila okupilo se desetak hiljada građana.

Veliki broj umetnika, poput pisca Ljubivoja Ršumovića, likovnog umetnika Dejana Atanackovića, muzičara Zorana Kostića Caneta i Darka Rundeka, glumaca Svetlane Bojković, Jelisavete Seke Sablić, Anite Mančić, Petra Božovića, Ljubomira Bandovića, Dragana Jovanovića, karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa najavilo je dolazak na ekološki protest “Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta”.

Umetnici su takođe pozvali građane da im se priključe u spasavanju šuma, reka, vode, vazduha i plodnog zemlišta od onih koji ih seku, zagađuju i otimaju.

Ne odustati od pregovora o izborima

Upitan o predloženom dokumentu evroparlamentaraca o izbornim uslovima, Zelenović je rekao da nisu svi zadovoljni ali da nakon „prvog dokumenta“ ne treba odustati.

„Hajde da u tom okviru unapredimo stvari koliko možemo i da nastavimo da pritiskamo u tom pravcu“, rekao je on.

Zelenović je ocenio da opozicija treba da se dogovori o zajedničkoj saradnji za predstojeće izbore.

„Onaj koji dobije najviše glasova da ima prvenstvo da predloži kandidata za gradonačelnika, moramo da se dogovorimo o zajedničkoj saradnji na čuvanju kutija i da se dogovorimo da nema napadanja“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari