Zelenović: Ne sme ništa da se krije

Istraživanje u Šapcu pokazalo da u ovom gradu postoji prekomerna emisija štetnih gasova

Ostavite komentar


  1. Kod nas još uvek imamo kotlarnice na mazut, nema ni najave od prelaska na gas, a propaganda protiv priključenja na gasovodnu mrežu toliko je jaka da se još uvek one nišlije koje imaju mogućnost priključka na gradsku gasovodnu mrežu greju na ugalj, drva ili pelet.
    Nedavno slušam razgovor dvojice komšija, jedan greje na drva, a drugi nedavno prešao na grejanje na gas i presrećan poručuje da je isplativije od peleta.
    Prodavci magle uspešno ubeđuju nišlije da je daleko isplativije da se seku šume od grejanja na gas, a ne sećam da su ikada gradske vlasti objavile podatak o zagađenju u gradu. Mislim da zimi baždare instrument za merenje zagađenja vazduha.
    Bez promene izbornih zakona i mogućnosti direktnog izbora naših predstavnika neće doći do pozitivnih pomaka. Malo je ljudi sa zakucane liste spremnih da rade u interesu sugrađana.
    Šapčani, zavidim vam na odgovornom gradskom rukovodstvu.
    U Nišu je, ničim izazvan, poskupeo priključak na gradsku gasovodnu mrežu sa 550 eura na 800 eura kao podsticajna mera zadržavanja kotlova na ugalj, drva i pelet.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.