Žeželj zatražio isključenje Jelisavete Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije 1Foto: Printscreen/N1/Beta/Adria Media Group

Vlasnik i direktor privrednog društva Wireless Media, u okviru kojih posluje i list „Kurir”, Igor Žeželj objavio je pismo kojim se obratio Savetu i zatražio isključenje Jelisavete Vasilić iz rada i odlučivanja Saveta u pogledu zahteva Marinike Tepić i Stranke slobode i pravde zbog postojanja sukoba interesa, preneo je danas N1.

Žeželj je pismu naveo da je ugovor Telekoma i Wireless medije poslovna tajna i da mu je „kao građaninu Republike Srbije i učesniku privrednog života, neshvatljivo i neprihvatljivo da sve ovo vreme koliko traje medijski linč njega i njegovih kompanija, u kojem nažalost učestvuju i članovi Saveta, Savet ni jednog trenutka nije našao za shodno da pozove radi razgovora bilo kog učesnika poslovnog odnosa koji treba da oceni, niti da zatraži i jednu informaciju, dokument ili izjašnjenje na bilo koje okolnosti koje se tiču celog slučaja”.

On je pozvao članove Saveta da sebe „ne izlože materijalnoj i nematerijalnoj odgovornosti zbog svesnog narušavanja ugleda i nanošenja štete” bilo njemu lično ili njegovim kompanijama, bilo drugim učesnicima na tržištu, uključujući Telekom Srbija.

Savet je juče u saopštenju posle sednice dostavljenom N1 obavestio da je upravo tim pismom Igor Žeželj pokušao da izvrši pritisak na Savet.

Kako su naveli „pokušaj pritiska dodatno je motivisao Savet da još dublje i preciznije analizira predmetni Ugovor zbog čega će Savet zatražiti dodatne informacije od Vlade Republike Srbije, Telekoma Srbija a. d. i Wireless Media”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.