Dugo priželjkivana obilna kiša konačno je pala u utorak popodne. Za nešto više od sat vremena, prema podacima meteorologa, u Somboru palo je 39,8 litara kiše (preko noći još 1,2 litra) po kvadratnom metru, a prema nezvaničnim podacima u pojedinim delovima grada bilo je čak oko 100 litara padavina.

Dugo priželjkivana obilna kiša konačno je pala u utorak popodne. Za nešto više od sat vremena, prema podacima meteorologa, u Somboru palo je 39,8 litara kiše (preko noći još 1,2 litra) po kvadratnom metru, a prema nezvaničnim podacima u pojedinim delovima grada bilo je čak oko 100 litara padavina. Uz to, duvao je olujni vetar brzinom od 28 metara u sekundi, a od 16,24 do 17,25 sati Sombor je u tri navrata tukao grad, prvo veličine graška, a potom lešnika. Jela Komadina iz Radničke ulice sakupila je nekoliko lopata grada.
Žarko Krpučin, koordinator u Radarskom centru u Bajši, izjavio je juče Danasu da je od 138 protivgradnih stanica u utorak popodne dejstvovala 41 (u Somboru 13), ispalivši skoro 150 raketa (u Somboru 50).
Veliki broj ulica, naročito raskrsnica, u Somboru bio je poplavljen, samo su čamci falili, kako kažu pojedini Somborci. Neki automobili su stali u vodi, voda je prodrla u mnoge podrume i neke kuće, a „jezera“ su nastala i zbog nebrige, odnosne neodržavanja slivnika. Lokvi je bilo i juče pre podne, a najviše se žale vlasnici bašti u gradu i okolini. U nekima su grad i obilna kiša potpuno uništili povrće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari