Ziđin: Buka iz topionice trajaće do 12. aprila, vodena para nema posledice po kvalitet vazduha 1Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Vodena para, koju je pogon energane ispustio u vazduh u nedelju, nešto malo pre 23 sata nema nikakve posledice po kvalitet vazduha, samim time ni po zdravlje ljudi u Boru, dok velika buka koja je iz pogona borske topionice bakra sinoć i jutros uznemirila Borane trajaće do 12. aprila od 7 do 19 sati, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Koper.

Kako se u saopštenju ističe, vodena para kondenzuje se u belu maglu, ali je potpuno bezopasna i koristi se za pročišćavanje opreme i cevovoda u krugu fabrike, preciziraju nadležni iz kineske kompanije.

“Pročišćavanje opreme i cevovoda trajaće do srede, 12. aprila i posao će ubuduće biti ograničen na period od 7 do 19 časova kako bi se izbegao uticaj buke”, dodaju u saopštenju.

Takođe, kompanija Srbija Ziđin Koper izvinila se građanima zbog eventualne nelagode koju je sinoćna operacija pročišćavanja opreme i cevovoda izazvala kod građana i zahvalila se na razumevanju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari