Idealan scenario. Poslednja serija u raspucavanju za medalju. Srpski strelac sudbinu drži u svojim rukama. Podiže pištolj, zaustavlja disanje u deliću sekunde i ispaljuje hitac. Tako je Andrija Zlatić izrežirao finale u disciplini malokalibarski pištolj, ali je zaboravio da u montaži uklopi delove tako da se u poslednjem kadru nađe na pobedničkom postolju. Umesto slavljeničkog raspoloženja Zlatić je finale završio na stolici, duboko zagledan u metu na kojoj je u poslednjoj seriji umesto hica vrednog bronzane medalje ispalio „ćorak“ na neobjašnjiv način, završivši na šestom mestu.

Zlatić je, nakon kvalifikacija, dobrim serijama u finalu skočio sa šestog na treće mesto. Imao je Andrija, uoči poslednje serije, bronzu u džepu. Činilo se da mu ona neće propasti kroz bušnu postavu, jer se u sličnim situacijama nalazio mnogo puta tokom karijere.

Nažalost, osvajaču bronzane medalje u disciplini vazdušni pištolj, zadrhtala je ruka u odlučujućim trenucima poslednje serije finalnog raspucavanja. Posle tri uzastopna hica iznad 10, Zlatić je pogodio samo 7,6 krugova, što mu je bio najslabiji hitac u finalu. Vijetnamac Hoang, sa kojim je delio treće mesto uoči poslednjeg pokušaja, pogodio je 10,2, međutim ni on nije osvojio bronzu već Kinez Vang Živei sa 10,6. Dvostruku pobedu odneli su strelci iz Koreje. Đin Đongoh je sa petog mesta u kvalifikacijama stigao do zlatne medalje sa 662 kruga, ispred zemljaka Čoi Jung Rea sa 661,5.

Zlatić je u kvalifikacijama imao treći rezultat (564), dok je naš drugi predstavnik Damir Mikec bio 16. sa 558 krugova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari