-Jedanaesta generacija Pirotske gimnazije koja je maturirala daleke 1955. godine okupili su se i ovog juna da proslavi 55 godišnjicu mature.


Na školski čas, ali i proslavu stiglo je 44 od 147 maturanata iz svih krajeva Srbije, bivših republika SFRJ, ali i iz inostranstva – Amerike i Južnoafričke Republike.

Među njima su penzionisani doktori nauka, profesori univerziteta, lekari, inženjeri, ekonomisti, sociolozi, umetnici, mnogi bivši direktori ustanova i preduzeća u gradu. Još jednom su obnovili sećanje na nezaboravne školske dane u Gimnaziji u kojoj su sticali potrebna znanja, a onda krenuli na dalja usavršavanja.

Jedan od njih, profesor srpskog jezika i književnosti u penziji i dugogodišnji direktor Pozorišta u Pirotu Dragoljub Aleksić, kaže da su oni zlatna generacija Gimnazije i da to uvek sa ponosom ističu.

– Svaki novi susret za nas je sve dragoceniji. Srećni smo što smo opet zajedno – kaže Aleksić, dodajući da su deo tih sećanja pre pet godina pretočili u zajedničku knjigu „Susreti i sećanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari