Zloupotreba policije u Čačku? 1Foto:vikipedia

Načelnik Policijske uprave u Čačku Draško Darijević izjavio je u petak da su neistinite
optužbe šefa odborničke grupe pokreta Dveri u Čačku Aleksandra Tanaskovića da je policija pokušala da ga privede.

darijevć je  ocenio da Tanasković grubim neistinama i zlonamernim manipulacijama pokušava da zloupotrebi policiju u političkoj borbi.

Tanasković je, posle incidenta u Skupštini grada Čačka, po nalogu tužioca, prvobitno pozvan da da izjavu 5. jula. Pošto tada nije bio u mogućnosti da dođe u policiju, jer je u kući, kako je naveo imao goste, rekao je da će se pozivu odazvati 6. jula, navodi Darijević u izjavi.

On se 6.jula javio u prostorije PU Čačak, međutim kada mu je predočeno da će, po nalogu tužioca, biti saslišan u svojstvu osumnjičenog za krivično delo nasilničko ponašanje, Tanasković je rekao da želi da angažije advokata po svom izboru i da će doći ponovo u prostorije PU Čačak sa
advokatom, ističe Darijević.

Prema njegoim navodima, policijski službenici su u četvrtak, pošto se do 17 časova nije pojavio u Policijskoj stanici, Tanaskovića pokušali da dobiju na mobilni telefon, ali pošto se nije odazivao, otišli su na kućnu adresu kako bi mu uručili poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za
nasilničko ponašanje.

Policajci Tanaskovića nisu zatekli kući, već ih je njegova žena obavestila da je on u Beogradu.

Tanasković se u petak u prisustvu advokata pojavio u Policijskoj stanici i dao izjavu, akže se u izjavi.

Načelnik policije u Čaku naglašava da je policija u službi građna i pred zakonom su svi jednaki, pa i stranački funkcioneri, ma kojoj političkoj partiji pripadali.

Poziv za saslušanje, na koji moraju da se odazovu svi građani obavezuje i političare, koji nisu mimo zakona“, rekao je Darijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari