Zoran Đorđević: Pošta Srbije uvodi električna vozila u skladu sa zaštitom životne sredine 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Novi Sad će biti prvi grad u kojem će Pošta Srbije sprovesti promenu voznog parka i gde će sva vozila biti „zelena“, odnosno električna, u skladu sa postulatima zaštite životne sredine, izjavio je danas v.d. direktora Pošte, Zoran Đorđević.

Na konferenciji za novinare u Novom Sadu, povodom Dana pošte i njenog 183. rođendana, Đorđević je najavio brojne novitete koje bi, kako je istakao, trebalo da omoguće da Pošta Srbije zadrži primat na tržištu.

„Nastavljamo ulaganje u vozni park, opremanje naših poštara i dostavljača, renoviranje naših pošta, digitalizaciju i uvođenje e-novčanika, e-notara i e-arhiva. Svakako, ono što je vrlo bitno je da paralelno sa svim tim brinemo o zaštiti životne sredine“, naglasio je Đorđević.

Dodao je i da će solarni paneli biti prvo ugrađeni u Logističkom cetru u Novom Sadu, a zatim i u Beogradu i u Nišu.

Đorđević je precizirao i da se na reorganizaciji i uspostavljanju nove sistematizacije radi zajedno sa sindikatima, jer je ideja da se ti procesi sprovedu najbolje moguće. Do kraja meseca proces bi trebalo da bude okončan.

Najavio je i povećanje plata, kao i raspodelu dobiti koju je Pošta i do sada radila.

Takođe, očekuje da Pošta bude lider u saradnji sa zemljama koje čine ili će u budućnosti biti deo Otvorenog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari