Zoran Gojković: I novinari rizična grupa, naći ćemo način da se i oni vakcinišu

Ostavite komentar


  1. Mnogo je što novinari šire virus konfrontacija među građanima, jer na posao dolaze sa svešću otrovanom jednom od suprotstavljenih ideologija ili „sopstvenim“ političkim i moralnim predubeđenjima za koja veruju da su jedino istinita, kao Bogom dana!

    Kada takva otrovana svest sagledava ili izveštava o bilo čemu, neminovno je da i samo sagledavanje i izveštaj budu kontaminirani.

    Ima li vakcine proti tog virusa?

    Nema, niti je iko traži, niti je iko od zaraženih svestan da je bolestan. (*)

    I tako se onda širi virus, od svesti do svesti. Pa se i zaraženi građani ponašaju kako im virusom otrovana svest gospodari – i eto ga, polarizacija & konfrontacija u društvu, umesto tolerancije i suživota.

    ====
    (*) Naravno da leka ima, samo ga treba uzimati – ali kako ako bolesni ni ne znaju da su bolesni, niti ima ikoga da im postavi dijagnozu niti prepiše terapiju? Pa i sami GLODURi, tojest čuvari kapije, su zaraženi!

    1. Postovani, asocijacija na slavnog pisca nije potkrepljena odgovarajucim znanjem. Hocu reci, bas vas NISTA nisam razumela. Iz smuljanog teksta jedino je jasno de se ljutite na novinare Danasa. Pa, ako vam se ne svidja nacin izvestavanja, a vi citajte nesto drugo. Ocigledno je da ste i vi zarazeni neopravdanom mrznjom. Mene, eto vise interesuje KOLIKO vakcina je uopste stiglo u ovu Stradiju. Pa bih molila „goldura“ i redakciju da se raspitaju. Jer, opet nas LAZU.

  2. Kako to mislite nacicete nacin, pa nije vam to Kokain pa da ga secete sa secerom….. Postoji samo jedan nacin, a to je da kupite Vakcinu I da je ubrizgate….

  3. Mi nemamo novinare.Danas svako ko je napusao domaći u osnovnoj je novinar.Ini nisu ugriženi voditeljke još malo pa u soavačici će dilaziti na posao.Jel neko videi u Srbiji novinara sa maskom.Propagiraju se grupna druženja,divode se ljudi bez masje u emisiju.Koliko nivinara je unrlo od kovida-nula.

  4. samo me interesuje, da li to misli na novinare, koji su rezismke ili misli i na one slobodne novinare?! da ne bude kao sa vakcinama za javne tuzioce, da budu vakcinisani oni koji su podobni.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 10

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.