Zorana Mihajlović nakon što je tužilaštvo odbacilo prijavu zbog tragedije u rudniku Soko: Neću ćutati na nepravdu, laž i kriminal 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović objavila je večeras na svom Instagram nalogu krivičnu prijavu koju je Okružnom tužilaštvu u Nišu podnela protiv 14 lica, za koje smatra da su odgovorni za nasreću u rudniku u Aleksincu.

„Dok sam vršila funkciju ministarke rudarstva i energetike, nakon što je posle strašne nesreće Tužilaštvo u Aleksincu reklo da nema odgovornih, kao odgovorna osoba sam podnela krivičnu prijavu sa materijalnim dokazima protiv 14 lica“, napisala je ona.

Nisam ćutala i neću nikad ćutati na nepravdu, laži i kriminal. Odgovorni imaju svoje ime i prezime i navedeni su u prijavi, dodala je ona.

Datum na prijavi je 12. avgust 2022. godine.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo protiv 14 osoba zbog nesreće u rudniku “Soko”, u kojoj je poginulo osam, a povređeno 20 rudara.

To je treće odbijanje tužilaštva da pokrene krivični postupak zbog nesreće u rudniku “Soko” i drugi odbačaj krivične prijave koju je podnelo Ministarstvo rudasrtva i energetike.

Rešenja o odbačaju krivične prijave u ponedeljak su stigla na adrese porodica nastradalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari