Zrenjanin opredelio 1,5 milion dinara za lečenje dece u zemlji i inostranstvu 1Foto: M.P./Danas

Za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina iz budžeta ovog grada izdvojeno je 1,5 milion dinara i objavljen javni poziv.

Sredstva su namenjena za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura u Srbiji i u inostranstvu.

Sem toga, ovim sredstvima može da se finansira lečenje u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

Visina finansijske podrške se na predlog Komisije i obrazloženu ocenu i mišljenje utvrđuje se u svakom konkretnom slučaju, a maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu, i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, do utroška sredstava.

U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava sa prvobitnih 1,5 milion dinara povečan je na 2 miliona dinara.

Budući da je postojala potreba za ovim vidom pomoći, prošle godine opredeljeno je više sredstava, odnosno 2 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari