Zrenjanin: Popravljaju se dečja igrališta 1Foto: M.P./Danas

Od kada je pre devet meseci stupio na snagu novi pravilnik o održavanju dečjih igrališta, u Zrenjaninu se pristupilo njihovim popravkama gde je to moguće.

Jedna od popravki upravo se obavlja na dečjem igralištu u naselju Putnikovo, gde je krajem prošle godine završeno uređenje rekreativne atletske staze.

U tom delu Zrenjanina obavljena je i sadnja četinara i lišćara, a prošlog leta postavljeno je potpuno novo dečije igralište za mlađe uzraste.

Plan radova pripremljen je nakon što je gradska inspekcija obišla igrališta i tamo gde je utvrđeno da je mobilijar nebezbedan, dat je nalog da se on ukloni.

Stanje na terenu moglo bi d abud ebolje, konstatovano je, ali je nemoguće da se u kratkom roku sva dečija igrališta zamene novim.

„Dok se sprave ne zamene, popravljaćemo sve što se može popraviti“, objasnio je situaciju Stevan Gregović, zamenik načelnika Odeljenja za privredu i lokalni razvoj.

Mnoga dečija igrališta u Zrenjaninu stara su više od pola veka ali se stalno održavaju, dok ima i novijih igrališta koja su donacije kompanija.

Da bi deca bila bezbedna, neki roditelji aktivno uređuju i održavaju prostor na sopstvenu inicijativu, pa se u Zrenjaninu mogu videti prave dečije oaze.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari