Zrenjanin: Raspisan javni poziv za preduzeća koja će raditi energetsku sanaciju 1Foto: shutterstock

Nakon što je realizovan jedan javni poziv za zamenu stolarije u zgadama, Zrenjanin je sada raspisao novi javni poziv na kome ušeće imaju pravo privredni subjekti koji će sprovoditi mere energetske sanacije objekata u ovom gradu.

Kako se u javnom pozivu navodi, cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Zrenjanina.

Ovoga puta lista mera je podugačka, pa sem zamene prozora i vrata, nude se i mere raznih termičkih vrsta izolovanja i obnove uređaja.

Predmet Javnog konkursa  je sprovođenje nekoliko mera energetske efikasnosti, konkretno zamena spoljnih prozora i vrata za stanove, kuće i stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova i podova na tlu za porodične kuće i stambene zgrade, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispodkrovnog pokrivača za porodične kuće, nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas ili biomasu, grejača prostora ili zamena postojećeg grejačaprostora efikasnijim, za porodične kuće, stanove i stambene zgrade.

Predviđena je i zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih telaradijatora i pratećeg pribora za porodične kuće, stanove i stambene zgrade, nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće i nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Konkursna dokumentacija za Javni konkurs može se preuzeti na internet stranici Grada Zrenjanina ili u prostorijama mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina i kancelariji gradske uprave u ulici Slobodana Bursaća br. 4, u vremenu od 8-12 časova.

Rok za podnošenje prijava je 10. jun. Kada se konkurs završi, Grad će potpisivati trojne ugovore sa izvršiocima radova i građanima, a uplatu troškova će izvršiti firmama kada komisija utvrdi da su svi radovi izvedeni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari