Zrenjanin: Tribina o Korbinu i socijalizmu 16. jula 1Foto: M.P.

U Kulturnom centru Zrenjaninu u utorak, 16. jula, od 20 časova biće održano predavanje “Korbinov pokušaj obnove britanskog parlamentarnog socijalizma”.

Uvodno izlaganje održaće Miroslav Samardžić, politikolog koji kaže da je Korbin najradikalniji lider u istoriji Laburista, i sasvim sigurno, prvi koji se oduvek protivio zapadnom imperijalizmu.

Njegov izbor za lidera Laburista 2015. godine i referendum o napuštanju EU, Bregzit, 2016. godine dva su događaja koja temeljno potresaju britansku politiku.

Zbog principijelnog zalaganja protiv imperijalizma, za mir na Bliskom istoku i poštovanje prava Palestinaca da imaju državu, Korbin je na sebe navukao gnev establišmenta. Nije se libio da islamski terorizam poveže sa britanskim imperijalnim intervencijama.

Protivio se agresiji NATO na SRJ; u govoru u parlamentu tvrdio je da je ona preduzeta na osnovu lažnih dokaza o navodnom genocidu nad Albancima. Sa ovakvim programom, Laburisti su osvojili 40 odsto glasova na parlamentarnim izborima 2017. godine.

Od tada je protiv njega pokrenuta kampanja bez presedana, čiji je cilj da se po svaku cenu spreči da jedan socijalistički orijentisani političar postane britanski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari