Zrenjaninci i Kinezi slavili Novu godinu na trgu 1Foto: M. Pudar

Novu godinu Zrenjaninci su dočekali u restoranima, kućnoj režiji, na putu a veselo je bilo i na gradskom trgu. Ove godine vremenske prilike išle su na ruku proslavi na otvorenom, pa je zabeležena veća poseta.

Pun gradski trg, što nije čest prizor u Zrenjaninu, roidtelji sa decom, mladi i oni nešto stariji, sve to ostavilo je lep utisak i na strance koji ovde borave zbog posla.

Veći broj kineskih državljana pridružio se proslavi na zrenjaninskom trgu, uživajući u muzičkom programu i vatrometu koji je usledio u ponoć. Na pitanje kako se provode i šta očekuju od naredne godine, smeškali su se i klimali glavom. Jedan je dobacivao „Dobro, dobro!“. Većina njih dolazi iz veoma razvijene kineske pokrajine Šandong, a u Zrenjanin su stigli zbog gradnje kineske fabrike guma.

Postioce trga dočekala je Ulica otvorenog srca, sa drvenim kućicama, suvenirima, hranom i toplim napitcima, koji su se služili i tokom dočeka.

„Ja ništa posebno ne očekujem u novoj godini, došao sam ovde da se provedem i lepo mi je“, rekao nam je tinejdžer Nebojša.

U glavnoj ulici Kralja Aleksandra tiskali su se mladi, kikitale devojke a prodavac kokica za to vreme vredno je radio, uslužujući mušterije. Na konstataciju da je i on mlad i da bi trebao da bude negde sa društvom, na proslavi, rekao je kroz smeh da mu je rad važniji.

„Znate, ovo je prodični posao. Može i ovde da bude zabavno. Sretna vam Nova godina!“, poručio je.

Prema programu, na bini kod Gradske kuće i okićenih jelki nastupili su zrenjaninski bendovi Francuska sobarica, Uroš i nejaki, Jimi Hendrix tribute band i Elecrtic Universe. Tačno u ponoć nebo je ukrasio veliki vatromet, dok su zrenjaninski mališani po gradskim ulicama i naseljima, daleko od očiju roditelja i policije koja to uporno zabranjuje, gruvali celu noć petardama. Proslava je održana u organizaciji grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Kancelarije za mlade.

Noć mirna, dvoje u pritvoru

Proslava Nove godine na teritoriji Područne policijske uprave u Zrenjaninu protekla je mirno, saopštila je jutros zrenjaninska policija. Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše povređena. Dve osobe su zadržane u prostorijama Policijske uprave, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari