nevreme posledice foto Stanislav Milojkovićfoto Stanislav Milojković

Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda grada Zrenjanina raspisala je javni poziv za dodelu bespovratne novčane pomoći za obnovu oštećenih ili porušenih porodičnih stambenih objekata usled elementarne nepogode.

Šteta obuhvata posledice grada, kiše i jakog olujnog vetra, u nepogodama koje su zadesile ovaj grad u julu ove godine na teritoriji grada Zrenjanina.

Nevreme, koje je pogodilo Zrenjanin tokom jula, nanelo je štetu na poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, dok nije bilo stradalih.

Kako se navodi u pozivu građanima, javni poziv raspisan je u skladu sa članom 15. Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode i Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju elementarne nepogode od 2. avgusta ove godine, odnosno Uredbe o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva vetra, grada, kiše u toku jula 2023. godine.

Javnim pozivom definisani su kriterijumi i uslovi za dodelu pomoći i postupak prijave štete, a tekst oba javna poziva, kao i obrazac za prijavu, dostupni su na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Zrenjanina i zvaničnoj internet prezentaciji grada, u rubrici “Konkursi i oglasi”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari