Zrenjaninka Katarina Buza treća na altetskom takmičenju "Brzinom do zvezda" 1Foto: M.P./Danas

Desetogodišnja Zrenjaninka Katarina Buza osvojila je treće mesto na takmičenju osnovaca iz cele Srbije pod nazivom „Brzinom do zvezda“ i ne krije zadovoljstvo pobedom i nagradama.

Takmičenje je održano 21. juna u Beogradu a učestvovalo je 368 osnovaca, po 16 učenika iz 23 škole, odnosno svaka škola imala je po osam dečaka i osam devojčica. Birali si se najbrži dečak i devojčica Srbije.

„Zadovoljna sam rezultatom. I nagrade su lepe, dobila sam mobilni telefon i blutut slušalice. Ja volim sport, bavim se njime, to je predivno iskustvo. Za mene je atletika prelep sport, najlepši na svetu“, kaže Katarina Buza.

Katarina Buza je učenica četvrtog razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“, gde su joj na osvojenom mestu svi čestitali a učeteljica Daliborka Putić ponosno ističe da sport jača karakter.

Zrenjaninka Katarina Buza treća na altetskom takmičenju "Brzinom do zvezda" 2
Foto: M.Grujić

„Republičko takmičenje je bilo uspešno za našu Katarinu, ona je prvo prošla selekciju u Zrenjaninu a posle u Beogradu i ušla među osam najboljih. Osvojila je treče mesto a pored vrednih nagrada Katarina će ovog leta moći da učestvuje i na atletskom kampu u Krupnju“ objašnjava učiteljica Daliborka Putić.

Koordinator atletskog takmičenja za Zrenjanin Mirjana Grujić, atletski sudija i prosvetni radnik, kaže da je Zrenjanin od 2008. godine uključen u projekat „Brzinom do zvezda“.

„Cilj je promovisanje atletike kroz jednu disciplinu tako što će se pronaći najbrži dečak i devojčica. Nije važno da li se deca već bave sportom, već je omogućeno svim đacima trećeg i četvrtog razreda da učestvuju. Zahvaljujući entuzijazmu profesora fizičke kulture i njihovoj profesionalnosti mi imamo učensike na ovom takmičenju“, objašnjava Mirjana Grujić.

Pored Katarine Buza, uspešan na takmičenju „Brzinom do zvezda“ bio je i Zrenjaninac Viktor Fodor, učenik osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, koji je osvojio 5. mesto među dečacima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari