Zrenjaninska "Čistoća" upozorava na loše održavanje grobnih mesta 1Foto: M.P./Danas

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ uputilo je apel vlasnicima grobnih mesta u Zrenjaninu da ih bolje održavaju a dotrajale spomenike, sklone padu, poprave.

Kako navode, stručne ekipe ovog preduzeća obišle su gardska groblja i utvrdile da postoji značajan broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, i da postoji opasnost od njihovog pada.

„Korisnici grobnih mesta i srodnici umrlih, ukoliko prilikom obilaska grobnih mesta, na spomen obeležjima uoče bilo kakve promene koje remete njihovu stabilnost i ugrožavaju sigurnost posetilaca grobalja, ali i susednih spomen obeležja, treba odmah da pristupe saniranju nepravilnosti“, navode u JKP „Čistoća i zelenilo“.

Oni su poručili i da su pojedina grobna mesta zapuštena, neuređena, iako imaju korisnike koji su dužni da ih održavaju i da se o njima staraju.

„Korisnicima koji nisu  u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta nudimo uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou.Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama“, poručuju komunalci iz zrenjaninskoj JKP „Čistoća“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari