Zrenjaninska filharmonija kreće na truneju, na spisku i Trst 1Foto: M.P./Danas

Dobar glas daleko se čuje, kaže stara poslovica koja i doslovno važi za Zrenjaninsku filharmoniju koja će svoje nastupe narednog meseca imati u više gradova susednih država.

Nakon što je zrenjaninska publika imala priliku da uživa u dva nastupa filharmonije na Danima piva, kada su zrenjaninski muzičari nastupili sa violinistom Stefanom Milenkovićem i pevačicom Amirom Medunjanin, a pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, sada ih očekuju nastupi u Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji.

Planom turneje Zrenjaninska filharmonija, u saradnji sa Abba real tribute Serbia, kreće na turneju.

Gradovi u kojima će biti održani koncerti u okviru turneje su Zagreb, 19. oktobra, dok će u Ljubljani će zbog velikog interesovanja biti održana dva koncerta 20. i 21.oktobra, u Mariboru 22. oktobra, a u Trstu 23. oktobra.

Pre toga, Zrenjaninska filharmonija nastupa sa Black Metallica trubute bendom u Novom Sadu 17. septembra.

Reč je o koncertu koji se održava na otvorenom, na krovnoj terasi TC Promenada u subotu, 17. septembra u 20 časova.

Zrenjaninska filharmonija obnovila je rad pre devet godina i od tada sem klasičnog repertoara izvodi i popularne numere, što nailazi na dobar prijem kod publike.

Njen direktor je Roman Bugar, muzičar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra i predsednik Festivala folklora Rumuna iz Vojvodine, čovek koji je Zrenjanince naučio da se vrate zvuku klasične muzike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari