Zrenjaninski Dom zdravlja dobio “bolnicu na točkovima” 1reanimobil zrenjanin

Danas je u krugu Službe hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu predstavljeno najsavremenije sanitetsko vozilo koje je Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” dobio od Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, v.d. direktora Doma zdravlja dr Zdravko Ždrale i načelnica Službe hitne medicinske pomoći dr Ivana Sremac.

Dr Ivana Sremac je rekla da služba, na čijem je čelu, do sada nije imala ovakav reanimobil u svom voznom parku. Kako je navela, vozilo je opremljeno novim medicinskim i sanitetskim aparatima najnovije generacije, kao što su defribrilator sa monitorom za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, EKG, aspirator…

– Novina je i to što je omogućena ozonizacija, odnosno dezinfekcija prostora u kojem boravi pacijent. Obezbeđeno je i grejanje u prostoru za pacijente i ono je nezavisno od kabine u kojoj se nalazi osoblje – istakla je dr Sremac, dodajući da sanitetsko vozilo sadrži sve neophodne aparate za brže i kvalitetnije zbrinjavanje pacijenata.

Zrenjaninski Dom zdravlja dobio “bolnicu na točkovima” 2
Foto: N. Jakovljev

V.d. direktora Doma zdravlja dr Zdravko Ždrale je kazao da se, ukratko, radi o „bolnici na točkovima“, po svim evropskim standardima. Vrednost opremljenog vozila je oko 100.000 evra, dodao je on.

-Mi stalno radimo na jačanju voznog parka, a ovo nisu obična vozila. To su pokretne ambulante i bolnice sa svom neophodnom opremom, koje dolaze do naših građana – rekao je dr Ždrale, koji se zahvalio Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na vozilu.

Novo vozilo već od sutra će biti na raspolaganju Službi hitne pomoći u Zrenjaninu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari