Zrenjaninski socijalni forum: Nove uniforme a nerešeni komunalni problemi 1Foto:N.S.J.

Zrenjaninski socijalni forum kritikovao je nove odluke Skupštine grada Zrenjanina, koja je juče zasedala i između ostalog dala zeleno svetlo za nove uniforme komunalnoj policiji.

Kako navode aktivisti, u Ulici 8. marta u Zrenjaninu svakodnevno se pored kontejnera stvaraju divlje deponije. Stanari naselja u Ulci Boška Buhe već godinama obaveštavaju Komunalnu miliciju o tom problemu, ali ona do sada nije preduzela nikakve vidljive mere kako bi neodgovorni građani, koji ostavljaju otpad na način koji nije dozvoljen gradskim propisima, bili kažnjeni.

„Na sednici Skupštine doneta je i Odluka o izgledu uniforme i oznaka, boji i načinu označavanja vozila i plovila i posebnoj opremi komunalne milicije. Slažemo se da milicionari imaju lepe uniforme, ali, da bi zadobili poštovanje građana, morali bi više da se staraju o komunalnom redu“, navode zrenjaninski aktivisti.

Dodaju da je na sednici Skupštine usvojena je i Odluka o pokrivanju gubitka „Gradske toplane.“

„Zaprepašćeni smo da ovo javno preduzeće ima gubitak koji je veći od milijardu dinara. Gradonačelnik je dužan da obavesti građane kako je toliki dug nastao. Budući da toplana ima i kreditno zaduženje veće od šest miliona evra prema jednoj nemačkoj banci, strahujemo da ona neće biti u stanju da obavlja delatnost zbog koje je osnovana“, navode u ZSF.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari