Filip Kasalica je pogotkom u 85. minutu susreta sa OFK Beogradom doneo podelu bodova na Karaburmi, a prema igri koju su pružili višegodišnji uzastopni vicešampioni Srbije više nisu ni zaslužili.

„Romantičari“ su vodili od 24. minuta, kada je Batioha iz neposredne blizine pogodio posle prodora i dodavanja sa leve strane Milana Rodića. Imali su domaći nekoliko izglednih prilika da overe trijumf i tako nanesu prvi poraz crveno-belima ovog proleća, ali se sasvim solidni Bajković pobrinuo da se uđe u neizvesnu završnicu.

Iako su se trudili puleni Roberta Prosinečkog i sa trećeg uzastopnog gostovanja vratili su se sa polovinom plena, pošto nisu imali ideje ni kreativnosti. Bezvoljno kretanje i individualizam kada za to nije bilo potrebe uticali su da crveno-beli u prvom poluvremenu priprete samo jednom i to posle kornera u 35. minutu. Glavom je probao Tošić, golman domaćih Lukač je zaustavio njegov udarac, a Evandro nije uspeo da dođe do lopte u gužvi pred gol linijom pa promene rezultata nije bilo.

Nastavak nije doneo ništa novo. Zvezda je pokušavala da stvori priliku za izjednačenje, ali su fudbaleri OFK Beograda propustili bolje šanse. Mogli su „romantičari“ da uvećaju prednost u 80. i 82. minutu, ali je Bajković odličnim intervencijama omogućio Kasalici da njegov gol bude vredan jedan bod. Ipak, navijači crveno-belih su posle meča skandiranjem „Hoćemo srce na teren“ pokazali šta misle o jučerašnjoj igri svojih ljubimaca.

OFK Beograd – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Strelci: Batioha 24 – Kasalica 85. Stadion: Omladinski. Gledalaca: 1.500. Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd). Žuti kartoni: Kecojević (OFK Beograd), Krneta (Crvena zvezda).

OFK BEOGRAD: Lukač, Petković, Kecojević, Vasiljević, Rodić, Nikolić, Pavlovski (od 60. Mijić), Sinđić, Simić, Milić (od 71. Belić), Batioha.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović (od 66. Mirić), Krneta, Tošić, Mikić, Dimitrijević, Evandro, Milivojević (od 77. Đuričković), Lazović, Milunović (od 58. Borha), Kasalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari