Između fudbalera Crvene zvezde i Lige Evrope još jednom će se naći francuski predstavnik, ovaj put Bordo, petoplasirani tim prošlogodišnje Lige 1. Prvi meč izabranici Roberta Prosinečkog igraće na svojoj Marakani 23. avgusta, dok je revanš zakazan nedelju dana kasnije. Gledano ime protivnika i prvenstvo iz kojeg dolazi, crveno-beli neće imati lak zadatak uz činjenicu da će mnogo morati da unaprede igru od one koja ih je posle dvomeča bez golova i penal lutrije sa Omonijom na Kipru dovela na korak od drugog po rangu klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Trener Prosinečki smatra da su od potencijalnih rivala, uz Sporting, dobili najtežeg protivnika, ali da će to biti pravi izazov za mladu ekipu. On je dodao da ne smeju biti euforični posle pobede nad Omonijom, već da treba da pokažu da vrede poverenja.

– Nikoga se ne bojimo, verujemo u sebe, daćemo više od maksimuma na terenu i tražiti šansu da prođemo dalje. Sada smo iskusniji za jednu tešku utakmicu. Siguran sam da ni njima nije svejedno jer dolaze pred 50.000 vatrenih navijača. Za ovu mladu ekipu eventualni plasman u Ligu Evrope biće ravan podvigu – istakao je Prosinečki.

Crvena zvezda je u prošlosti u nekoliko navrata igrala sa francuskim predstavnicima, a u ustima igrača iz Ljutice Bogdana sigurno još uvek stoji gorak ukus nakon prošlogodišnje eliminacije od Rena na istoj stepenici kao i sada. Zvezda je i tada prvo bila domaćin i poražena je sa 2:1, a u revanšu je bilo čak 4:0 za Francuze. Pre toga crveno-beli su sa Strazburom igrali 2:2 u gostima u istom takmičenju, Mec je eliminisan pre 14 sezona, dok su Monpelje i Lion bili uspešniji godinu dana pre i posle tog dvomeča. Ipak, najveću pobedu u klupskoj istoriji Zvezda je ostvarila upravo protiv Francuza, u čuvenom finalu Kupa šampiona 1991. kada su došli na krov Evrope trijumfom nad Marsejom. S druge strane, tim Zvezdinog bivšeg igrača Vujadina Savića nikad nije igrao sa srpskim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari