31. Kopaonik biznis forum počinje 3. marta i traje do 6. marta 1foto (BETAPHOTO/MILOš MIŠKOV)

Narednog vikenda, od 3. do 6. marta, biće održan 31. Kopaonik biznis forum.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare centralna tema Foruma biće „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“.

Kao i prethodnih godina, Forum će otvoriti Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, a u ime glavnog partnera foruma, kompanije Mastercard, obratiće se Mark Barnet, predsednik Mastercard Evropa.

Na kraju Foruma učesnicima će se tradicionalno obratiti Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

„Interesovanje za KBF 2024 je izuzetno, te će se tokom četiri dana rada okupiti više od 1500 učesnika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda sa interesantnim i uticajnim panelistima i specijalnim gostima. Kroz tri plenarne sesije, četiri specijalna događaja, 36 panela sa, približno, 200 panelista, učesnici Foruma će, svaki pojedinačno, pronaći ono što ih posebno interesuje“, istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Specijalni gosti na ovogodišnjem Forumu biće Džefri Saks, profesor sa Kolumbija univerziteta, i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Učesnicima Foruma će se obratiti i šef misije MMF-a za Srbiju Donal Mekgetigen.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, ocenila je da su oni tehnološka kompanija koja stoji iza brzih, sigurnih, praktičnih i intuitivnih transakcija, bilo kada i bilo gde potrošači treba da ih izvrše.

„Zbog toga nam je Kopaonik biznis forum važan, kako bismo pokretali otvorene diskusije sa ostalim učesnicima na tržištu, jer samo onda kada realno sagledamo svoj položaj, možemo da napravimo efikasne korake ka unapređenju“, poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari