Aerodromi Srbije: Na ulasku u zemlju obavezni intervju i rešenje o izolaciji 1Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Aerodromi Srbije saopštili su da će zbog uvođenja vanrednog stanja, građani Srbije, kao i akreditovane diplomate i strani državljani koji imaju boravište u Srbiji, a koji ulaze u Srbiju, biti podvrgnuti obaveznoj proceduri dodatnog intervjua, sa ciljem sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 .

Kako je saopšteno, procedura intervjua na niškom aerodromu nakon koje sledi izrada rešenja o izolaciji Ministarstva zdravlja traje, ne duže od 10 minuta po putniku, što dovodi do zastoja i čekanja na samom graničnom prelazu.

Sama procedura se sprovodi neposredno pre ulaska u Srbiju, odnosno pre same kontrole pasoša.

Dodatni zastoj se svara u trenutku kada ima više letova u istom vremenskom intervalu, a mere prevencije podrazumevaju da se putici sa različitih letova moraju razdvajati.

To znači da putnici sa jedne destinacije čekaju kompletno odvojeni u drugom gejtu dok se ne završi pregled poslednjeg putnika sa prethodnog leta od strane nadležnih inspekcijskih službi.

U danima kada je saobraćaj obiman, kao što su ponedeljak i petak, ta čekanja mogu da budu i do 3 sata, kao što je to bilo danas, saopštili su Aerodromi Srbije uz molbu putnicima za razumevanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari