Državna pomoć od 670 miliona Aerodromima 1Foto: Sajt aerodroma Konstantin Veliki

Komisija za konotrolu državne pomoći odobrila je državnu pomoć od 670 miliona dinara preduzeću Aerodromi Srbije, za upravljanje aerodormom „Konstantin Veliki“ u Nišu, objavio je magazin Nova ekonomija pozivajući se dokumente državnih institucija.

Davalac državne pomoći je, kako se navodi u rešenju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a iz budžeta Srbije u prethodnoj godini društvu „Aerodromi Srbije“ dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 670 miliona dinara.

Od te sume, subvencije za upravljanje aerodromom „Konstantin Veliki“ u Nišu iznosi 335 miliona dinara.

Komisija je, prema navodima Nove ekonomije, ocenila da državna pomoć niškom aerodromu u 2020. godini predstavlja naknadu za obavljanje „delatnosti od opšteg ekonomskog interesa“.

Komisija je u martu pokrenula prethodni postupak u vezi dodele sredstava „Aerodoromima Srbije“, kako bi utvrdila postojanje potrebe za subvencijom, ali i ocenila usklađenost državne pomoći sa važećim propisima i preuzetim obavezama.

Aerodromi Srbije su u 2020. godini ostvarili negativan neto rezulatat (-119,9 miliona dinara), dok su godinu pre bili u plusu za 32,6 miliona dinara, navodi list.

Preduzeće Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine, a ta firma upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Državna pomoć od 670 miliona Aerodromima”

  1. Od kada ste nam oteli aerodrom osim parkinga nista nije investirano, iako je koridorka obecala novi toranj i novu zgradu. Ova pomoc je planirana samo za plate

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.