Agroekonomista: Opravdani zahtevi poljoprivrednika, Vlada učinila dosta u vezi zahteva iz maja

Ostavite komentar


  1. Mnogo je problema i treba sistemski da se radi.Seljak je toliko skrajnut prvo socijalno i dalje se zove zemljoradnik kao u srednjem veku a taksista je preduzetnik recimo.Penzija je ispod socijale i zato ljudi beze ostavljaju sve da vozeci kamion naprave staz.Da se uvede da se placa 2 posto poreza na svaku transakciju u poljoprivredi ali da penzija bude bar 250e.Kod povreda recimo policajac ide u invalicku vojnik takođje a seljak vozi traktor i jer mu masina otkine ruku jer se ne tretira isto ne postoji sindikat.Mnogo je problema a slazem se plavi dizel,podsticaji.Pa jedna R.Srpska daje vise od nas da ne pricamo o komsijama a tek zapad.Da sklopimo konacno neki traktor nas da povracaj bude 50 posto jer ce sve da se vrati.

  2. Šta vredi novac ako ne stigne do poljoprivrednika NA VREME? Osim što gledaju u nebo da me pada kiśa da mogu da seju oni gledaju i u novĉanik, da li mogu to da plate, da iznesu tu setvu a da ne potonu. Oni su ucenjeni vremenom kada moraju da obave poslove a ako tada nemaju taj novac, nego on stigne sa zakaśnjenjem od nekoliko meseci onda to nije nikakva pomoć. Za to vreme oni su ili propali ili u dugovima do grla. Nesreća je śto se za to pitaju politiĉari koji su na funkcije došli bez elememtarnog znanja o svom poslu, koji ne znaju sa koje strane se krava muze ni kad je setva ni kad je źetva. Ako ne poseje NA VREME seljak nema śta da źanje. Ako stoĉar ne nahrani stoku ona će da pocrka dok ta „pomoć“ od drzave stigne…ako uopšte stigne, jer obećanjima se ne hrane životinje i ne kupuje seme i gorivo da se posao uradi..Seljaka deru sa svih strana i u pravu su śto se bune.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.