Agrofin: Odobreni podsticaji za nabavku 163 traktora, beogradski konkurs privremeno obustavljen 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Iz Uprave za agrarna plaćanja saopšteno je da je do sada pristiglo 356 zahteva, od čega su do sada odobrena ukupno 163 zahteva za podsticaje za nabavku traktora, a konkurs u Beogradu je privremeno obustavljen, objavio je danas internet portal Agrofin.

Ovaj portal navodi da se potpuni zahtevi odobravaju i isplaćuju, dok se nepotpuni zahtevi administrativno uređuju dopunom podneska.

Poljoprivredni proizvođači svoje zahteve mogu da podnose do 29. maja, a zahtevi se obrađuju po vremenu podnošenja, piše Agrofin.

U Upravi za agrarna plaćanja su kazali da će se u zavisnosti od trajanja vanrednog stanja razmotriti i neophodnost produžetka roka za podnošenje zahteva.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je 3. januara 2020. godine Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara.

Predmet podsticaja je traktor snage motora do najviše 60 kilovata, proizveden ili sklopljen u Srbiji.

Agrofin je naveo da je Javni poziv na teritoriji grada Beograda privremeno obustavljen, zbog nemogućnosti prikupljanja tražene dokumentacije po Javnim pozivima, usled vanrednog stanja, a nakon ukidanja vanrednog stanja konkurs će ponovo biti aktiviran a rokovi za prijavu produženi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari