Ako bude mogućnosti, stanove ćemo možda graditi i za lekare i profesore

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu

Ostavite komentar


  1. Šta znače izbori, kampanja? Pa ovoga se nebi postideo ni Si Đin Ping, poluprijatelj srpskog predsednika! Koliko li će tek provizija biti? I što da zidate stanove lekarima? Omogućite im da sami zarade za kupovinu stanova?

  2. Ma sta ce lekarima, profesorima, mladim strucnjacima i sl. stanovi? Oni su bezopasni, cute, trpe, rade svoj posao i ne dizu glas. Oni su nebitni. Vazno je da vi namirite ministarstva sile, da stanove i privilegije dobijaju oni koji masu pendrecima i pistoljima. Pa kad bude trebalo da vas cuvaju i mlate narod, da to rade s pesmom na usnama i osmehom na licu. Jer kome ce, ako ne vama koji ste im toliko dali. Dakle, pustite lekare, profesore…

    1. Dođite u Niš, lepa ministarko i povedite novinare i Tv da im pokažete u .ul B. Krsmanovica kako izgledaju stanovi za mlađa naučnike koje ste počeli pre više godina

    1. Aha svi ti pobegli u Eu,a onaj tvoj levak obmanjuje da je virus smesan i da nas ne utice.A ti manje lazi jer si dosadila narodu koji koristi mozak.

    2. Tako je Milane. A stanovi su, recimo, garsonjere, i svaki je samo za jednu osobu, i dobiće ih u trajno vlasništvo.

  3. Dokazana cinjenica glasi, NAJVISE SE LAZE PRED IZBORE I POSLE LOVA I RIBOLOVA, zasto bi bio ovo izuzetak vec izrecenih i vidjenih lagarija tzv politicara ili ove tzv „gospodje ministarke“, kada je i ona svesna ( ne deluje da je bas toliko glupa ) da je sve to sto govori cista manipulacija i LAZ. Sve sto se temelji na lazi i obmani pre ili kasnije mora da se srusi, to je cinjenica i „zakon pravde“, prema tome „gospodjo ministarka“ i potpredsednice „necega“ sto nazivate Vladom Srbije a znamo da to niste nego taj vas „posao“ radi samo jedan i jedini a ime mu je Aleksandar A.V.-A.V. Vucic kreator-manipulant svih lazi kako njegovih licno tako i vasih naprdnjackih lagarija.

  4. Ako bude bilo pravde i istine vi
    ćete kao i mnogi drugi ministri
    završiti u zatvoru.Ako bude bilo….

    1. Bice, bice jedanputa se i taj „proces“ prema lopurdama mora desiti, od vrha drzave za primer pa do mesnih zajednica. Zrelo je !

  5. Lekari ni u inostranstvu ne dobijaju stanove pa ipak masovno odlaze. Dakle, potpuno pogresna prezivela socijalisticka ideologija. Osim toga necete Vi tj. mi graditi nego ce nam stranci pozajmiti novac, stranci graditi stranim radnicima koje ce hraniti jos i stranom hranom. A ti autoputevi u ovakvom sunovratu standarda u Srbiji nece ni biti ekonomicni. Jedino sto ce Vama biti ekonomicno, je li? Odvratno je vise lagati ovako ovaj jadan narod a niskogradnja nam propada jer nema vise referenci od silnih stranaca!

    1. Nije prezivelo ni S od socijalizma. Radnici nikakva prava nemaju, zakoni se ne postuju, soc sigurnost nikakva invalidi dobijaju crkavicu, penzioneri koji su radili po 30-40 godina isto. Imamo pocetni robovlasnicki kapitalizam i robove za 200eura. Celu privredu su strancima prodali , a sada i reke. Kao sto rekoh NI S OD SOCIJALIZMA.

  6. velika borkinja protiv nasilja, a ugovor sa Vansijem i ostali ugovori joj zacrnjeni za javnost. Volim uspešne žene, koje uz pomoć saradnika, gaze zakone i demonstriraju moć.
    Radujem se kada mi se odbija za zdravstveno osiguranje, a onda me u javnom sektoru dočeka lekar rečima: „Ako vam finansije nisu problem onda možete…“. Ako vam finansije nisu problematične, taj isti lekar dočekaće vas sa osmehom u privatnom sektoru, kao nigde u okruženju, jer u uređenim državama lekar ne može istovremeno sediti u javnom i prvatnom sektoru, pa ni nema mogućnost da razmatra mogućnost da te dodatno olakša u privatnom sektoru. Da ruku ruku ne mije u svemu sa prefiksom javno mogli bi poreski inspektor da nam pokažu prati li imovina lekara i profesora prijavljenu zaradu, pa bi smo mogli da vidimo jesu li soc slučajevi kojima džava treba graditi stanove.
    Shvatam ja potrebu stavljanja šape i nad visokogradnjom. Kada pogledam brzinu raspadanja puteva građenih u ministarkinom mandatu, da sam profesor ili lekar, iskoristila bih svu zaradu stečenu na crno za kupovinu bezbednih stanova, jer je zeznuto da kupiš stan, a nisi siguran koliko se štedelo tokom gradnje i kako će proći zgrada pri prvom jačem zemljotresu.

    1. Da i doci ce zidari iz Svedske i Norveske da zidaju stanove i bice 450 eura po kvadratu. Gospodja je rekla 2012. godine pred izbore i da ce struja da pojeftini pa kada su dobili izbore poskupela je nekoliko puta.

  7. Neko bi trebalo Zorani da kaže da nije tip plavuše, ne stoji joj takva boja kose, naprosto nema nekakvih severnjačkih elemenata u svom izgledu na koji bi se nakalemila plava kosa, za njenu fiziognomiju i teksturu kože mnogo bolje bi pristajale tamnije boje kose, smeđa u najboljem slučaju.

  8. Kad bi makar malo, ispod te tvoje bele fasade na licu, mogla da pocrvenis. Opet žestoko, brutalno uporno obmanjujes one jadne vaše birače.

  9. „Ako bude mogućnosti…. gradićemo za lekare i profesore“ !
    Lokacija tih stanova će biti u Berlinu, Frankfurtu tj. diljem EU a možda i u USA, Dubai-u , Katar-u …
    Ko li se samo „peca“ na ovakve „ministarkine“ nebuloze ! A i na nebuloze njezinih „kolega“ iz „Vlade“?

  10. Tako i u Kini država gradi stanove za svoje poslušnike, tj. članove vladajuće partije.

  11. Nemojte da vam “ cini da sam vec pisao,o ovoj temi?! Daklem infrakstruktura je vazno nije upitno ali za Sada bilo bi pametnije tih sredstava ulozoti u poljoprivredu sa pratecim flexibilnim malim i srednjim preradjivackim pogonima! Hrane je vaznija cak i od nafte ! mislite na zlatnu Doba iz 70-80 te kada Se masovno izvozeno bilo Sve sto,poljoprivreda proizvoizvodila Danas?! Uvaza se svega svacega Sela sü prazne propadaju skupa sa poljoprivredom! A Sto Se Industrie tice pa ti sü vec vecinom u stranim rukama?!

  12. Ne odlaze lekari, ovde je za njih ova vlst legalizovala mito pa zaradjuju vise nego sto bi u Nemackoj. Stanove trebate dati medicinskim tehnicarima ako ih jos ima.

  13. Gde je obecanje Zoranino, da ce najkasnije, s proleca 2021. godine poceti radovi izmestanja pruge iz gradskog jezgra Nisa? Novac je odavno obezbedjen.Hvala.

  14. Do izbora će da pravi i Srpsku naseobinu na Marsu, u okviru Kosmičkog programa Srbije…..

  15. A sudskim tumacima cete snizavati cenu, davati poslove politickim miljenicima I unistavati Nam struku. To mi je valjda zahvalnost za podrsku iz 2011 kada Ste bili Niko I nista

  16. Šta bi sa stanovima za službe bezbednosti u Beogradu?Određene lokacije,termini,cena,izvođači,sada ne pominješ?

  17. Ali prvo da se uclane u „biblioteku“ i da dokazu da su glasali za Prvorodjenog

  18. Najnesposobniji, najkorumpiraniji ministar u prevodu najgora licnost danasnje srpske politicke scene.

  19. Konacno mora da se kaze da ovi vec dugi niz godina pokusavaju da vrate komunizam, na mala vrata, u Srbiju.

  20. Ja mislim da cete se vi vrlo brzo uselite u jednosobne stanove u kojima je spavaca soba, dnevni boravak i WC u jednoj prostoriji.

Ostavite komentar


Ekonomija

INTERVJU Mario Reljanović: U mnogim mestima u Srbiji radni odnos se posmatra kao redak kapital i pristaje se na sve da se u njemu ostane 10

INTERVJU Mario Reljanović: U mnogim mestima u Srbiji radni odnos se posmatra kao redak kapital i pristaje se na sve da se u njemu ostane

Koliko su prava radnika u našoj zemlji dobro definisana? Zbog čega se u Srbiji ona često krše? Zašto zaposleni i kada su nezadovoljni tretmanom poslodavca ostaju u radnom odnosu, pitanja su o kojima smo uoči Međunarodnog praznika rada razgovarali sa Mariom Reljanovićem, predsednikom udruženja Centar za dostojanstven rad i naučnim saradnikom na Institutu za radno pravo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.