Ako odbornici poklone aerodrom, borba tek počinje

Nišlije davale iz samoporeza i doprinosa za aerodrom
Mladen Jovanović iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom” odgovarao na Fejsbuku

Ostavite komentar


  1. Znaci li to da nama ulica i ulicari treba da preuzmu vodjenje politike u drzavi? Zasto ce nam onda izbori? U svakoj uredjenoj drzavi postoje legalno izabrani organi i institucije i sve inicijattive i predloge treba njima dostavljati, radi donosenja konacnih odluka o necemu. Sve ostalo je destrukcija i haos. Ulicni klosari nam nikada dobro nisu doneli i ne trpim ih. Posebno ne kada nam u Beogradu jos blokiraju i saobracaj. Muka mi je od takvih besposlenih dileja i „strucnjaka“.

    1. Ulicni klosari? A kakvi jos klosari postoje? Nepismeni SNS uposljeniku, koji si preko partijsskog zaposljavanja dosao do nekih privilegija pa bi i rodjenu majku prodao da ih ne izgubis, a ne aerodrom. Tebi je ovo uredjena zemlja? Tebi je normalno da decji dodatak iznosi 2500 dinara, dok hara bela kuga a dok nam ti legalno izabrani kojima treba da prepustimo donosenje odluka primaju mesecno po 500-600 hiljada? Smetaju mu ulicari koji mu blokiraju saobracaj. U zemlji u kojoj sa kupljenim diplomama izigravaju ministre a ti zao i glup kakav si primas platu na izmisljenom radnom mestu koje si dobio preko partije ili nekoim nepotizmom, posten, castan svet mora da se boir na ulici, jer ste vi smradovi sve drugo zauzeli. U ueredjenoj zemlji o kojoj govoris, ti bi bio na dnu , gde po znanju, pameti, postenju i pripadas.

      1. Zašto onda grad ne ispoštuje deo ugovora iz 2009 kada je taj aerodrom prešao u vlasništvo grada. Zašto 9 godina nije otkupo zemljište, vratio dugove arodroma i napravio stanove. Kako aerodrom može po zakonu da ostane u vlasništvo grada ako ugovor nije ispotovan. Razmislite malo o tome.

    2. A meni od baraba i poslusnika vlasti koji bi rodjenu majku prodali za osmeh ili tapsanje po ramenu nekog „totalnog idiota“ na vlasti. To sto je neko dobio poverenje gradjana ili ih laznim obecanjima prevario da glasaju za njega ne iskljucuje pravo svakog gradjanina ili grupe gradjana da se protive odlukama svake vlasti ukoliko smatraju da su one suprotne i njihovim privatnim ili javnim interesima. Nazivati gradjane koji za razliku od tebe znaju da misle i imaju hrabrosti da to misljenje iskazu ovom prilikom u zastitu javnih interesa a protiv odluke tvoje vlasti koja radi u interesu strane kompanije a protiv naroda je jadna i sve koji koriste naziv klosari mogu slobodno nazvati polupismenim bednicima da ne bude previse ostro…

  2. Niko nikome ne brani da preko legalnih organa iznosi svoje predloge. Ulicni setaci, koji bi da uredjuju stvari u drzavi, me apsolutno ne interesuju. Ja bih za sve te setnje odredio neki prostor na periferiji gradova, pa neka tamo vicu i urlicu koliko im je volja, samo da nas puste na miru i normalno funkcionisemo u gradu.

    1. Sta je bivsi radikali, julovci, komunisti liberali i slobini socijalisti…. Najveca frka od pistaljki i serpi u 19.30h? Sledeci svoja moralna nacela i znanje celo drustvo ste nam odveli u zabokrecinu, mulj i smrad a sve koji to ne prihvataju a nisu pobegli u inostranstvo zelite da primorate da uzivaju u vasem

      1. Pa i ti si upućen, duvaćeš u pištaljku, duvaj prijatelju duvaj to ćeš i dobiti. Ovde je problem konstantno loše vlasti poslednjih 30 godina od tih 30 godina 12 su suvereno vladali ovi što nisu komunisti nego neki demokrato-četnici, a sada imamo četniko-socijaliste, nemoj ovo da stvaljaš pod partijsku podelu jer ovo nema veze sa partijama, ne zna se ko je gore uništio Niš, žuti, ili ovaj sada što hoće da otme aerodrom.

  3. imaju aerodrom tolike godine , i sta su uradili, nista . u losem je stanju , drzava i treba da preuzme aerodrom i u njega ulozi sredstva. a izmedju ostalog gradjen je i sredstvima samodoprinosa i poreza koji placaju svi gradjani drzave , a ne samo nislije

    1. Najpre da pojasnimo gradivo iz nizih razreda osnovne slkole. Dakle u srpskom jeziku postoje i pisanje velikih slova, na rpimer, na pocetku recenice ili kod pisanja imenice Nislije. Takodje , meju znacima interpunkcije postoji i tacka a ne samo zapeta, i tacno je odredjeno kada koji znak ide. Tacka se stavlja na kraju recenice, tj. zavrsene uokruzene misli. Dakle, stvarno se pitam da li ste vi BOTOVI ikada bili makar i u osnovnoj skoli kada ste svi nevidjeno nepismeni. Sto se pak aerodroma tice, on je prosle godine u grupi aerodorma 4, gde po svojoj velicini pripada, bio drugi u Evropi po povecanju putnika. Eto, to su Nislije uradile sa svojim aerodromom, a da smo uradili nista kako glupi bezobrazni i drski bot tvrdi, nikog u Beogradu ne bi ni bilo briga za njega. Jel jasno sada, sljame izdajnicki?

  4. Vecina gradjana Nisa zele da se aerodrom u njihovom gradu modernizuje, da stekne uslove u privlacenju modernih svetskih avio kompanija koje bi letele u trecu destinaciju i pokrivale sever Afrike.

  5. Imam 59 godina i ne smatram se huliganom, vec osobom koja ume da procitano razume. Situacija koju je drzava kreirala sa Niskim aerodromom je, blago receno sramna. U nama, gradjanima Nisa stvoren je revolt, nema ovde nikakvih spijuna, stranaka- prosto smo razocarani potezima onih kojima smo dali svoje poverenje!
    Nastavicemo borbu svim demokratskim sredstvima i niko nas ne moze spreciti !Hocemo uredjenu, PRAVNU drzavu !

  6. Postovana redakcijo, mislim da je krajnje vreme da se ukine opcija komentarisanja. Hvala

  7. Ne bi niko u Nisu imao nista protiv oduzimanja aerodroma da nije plan drzave da pofigne aerodromske takse u nebesa i na taj nacin rastera putnike.Svi u Nisu su svesni da je cilj usporavanje razvoja da ne bi dostigao famozni milion putnika.Bezobrazluk je jos veci kad se uzme u obzir da se planira izgradnja ogromnog kargo centra pored aerodroma

  8. Da rezimiramo uputstva:
    1 – akcenat staviti na setace, protestante, dokolicate i slicne, koji zagorcavaju zivot radnom narodu i postenoj inteligenciji
    2 – Naglasiti da je drzava ozbiljna institucija sastavljena od legalno izabranih predstavnika radnog naroda
    3 – Svaku kritiku drzavnih odluka komentarisati kao destrukciju koja vodi ka anarhiji i costoj propasti
    4 – Zeleni lajk za nas i crveni protiv njih
    Besplatne karte za Acu Lukasa su na portirnici, svaki kolega ima pravo na 1+1 kartu. Hvala

  9. Predsendik kada bi uložio taj novac i energiju u nešto pametno bilo bi bolje za sve nego u ove interent botove, sednvičare koji pišae ove besmislice po komentarima i udaraju pluseve i minuseve. Aerodrom u Nišu treba da ostane niški ,takođe sav novac koji se stvori u Nišu treba prvo da ide na obradu u lokalu pa da se Republici uplati jedno 20% celokupnog iznosa, onda bi možda vlast koja god da je više cenila lokale i regione. To što se neko dogovara sa Vansijem, to nas, Nišlije ne zanima, vi ste napravili loš i štetan ugovor po državu, i sada hoćete da žrtvujete Niš, e pa neće moći.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.