Aleksandar Jovanović Ćuta: Vlast se plaši da ćemo formirati stranku

Oštre reakcije iz Vlade nakon što se u subotu više hiljada ljudi okupilo ispred Narodne skupštine na Ekološkom ustanku

Ostavite komentar


  1. Posebno je bila iznenadjena ministarka ekologije VUJOVIC. Rekla je da su demonstranti bili pomognuti spolja – „strani placenici“.

  2. Проблеми из области екологије се гомилају деценијама са почетком индустријализације у Србији. Сасвим је легитимно да се формира политичка странка тзв „зелени“ чији приоритет би била екологија. Што се тиче еколошког устанка он је позитивна ствар ако је стварни циљ заштита животне средине и ако није као “ отпор“ који је у тексту поменут финансиран од страних обавештајних служби о чему су написане књиге и од стране моћника из опозиције. Али легитимно је и користити тему екологије за борбу против актуелне власти јер је за сваку власт то тежак проблем који се не може решити брзо и где су потребна огромна финансијска средства. Убеђен сам да би се мали број учесника еколошког устанка одрекао другог аутомобила или коришћења Смедеревца, да не говорим о смањењу броја киловата итд…

  3. Ne stranka, nikako.
    Podržite neku od pristojnih opozicionih i izvedite ljude da glasaju.
    Ima već dovoljno stranaka, ali vazno je da budemo jedinstveni i skinemo ovaj mafijaški nesvet.

    1. Zašto ne stranka. To je jedini način da se sistemski deluje.A ta stranka može da bude samo za ekologiju i npr rad a da nema kapacitet za formiranje npr vlade već samo koalicionog partnera zs par pitanja tj da bude interna kontrola. I koja je to pristojna opoziciona ili poziciona kad je njima jedini cilj vlast per se.

  4. Cuto samo napred, Srbija je uz tebe. Ovi su na najboljem putu da od Srbije naprave pustinju.

  5. Obavezno osnovati stranku, da Vujovic, Brnabic, Mihajlovic vise ne “vladaju”. Zorana Mihajlovic ne moze u posjetu ugrozenim podrucjima. Ako dodje slomice stikle.

  6. Za realizaciju zahteva Ekoloskog ustanka, njegovi organizatori moraju osnovati stranku i upustiti se u politicku borbu. U Nemackoj je Stranka zelenih jedna od najznacajnijih i ocekuje da ce na jesen ucestvovati u formiranju vlade.Ako nasi opozicionari zele da pomognu ekolozima u osnivanje stranke, bilo bi dobro. Ukoliko to ne ucine, ostace bez velikog dela potencijalnih glasaca, slicno SPO-u 2000. godine.

  7. Vujovic da bi mogla da kritikuje, mora prvo da nauci da cita i da prica.
    Mogla bi ovo da bude Zelena stranka, za cije aktiviste cu rado glasati 🙂 Nadam se da ce ovo prerasti u nesto dugotrajno i dajte da svako on nas ucini koliko moze – reciklirajte smece, pokupite sa ulice ako vidite da je neko bacio kesu od cipsa ili bilo koje drugo smece.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.