Vučić odredio koliki će biti minimalac, a sindikati i poslodavci o njemu tek treba da pregovaraju: Kratka priča o institucijama u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Vi verovatno radite za mnogo velike pare kad se ne radujete povisici nego je hejtujete

  2. Molim da se odredi kad mozemo do toaleta, posle slusanja jos jednog od dramaticnog obracanja.

  3. Odmah treba da se podigne minimalac koliko je sve poskupelo
    Nećemo preživeti ovu godinu

  4. Bitno je da plata raste kako bi narod sebi mogao da obezbedi normalno funkcionisanje.

  5. Povećanje minimalca i plata u globalu je pokazatelj ekonomske stabilnosti u državi. Ujedno je i dobra vest za sve građane jer će na ovaj način poboljšati svoj kućni budžet,Predsednik se bori ya mir, slobodu i ekonomski prosperitet.

  6. Ipak je povećanje minimalca je od velikog značaja za sve građana koji za isti rade.

  7. Povećanje minimalca i plata u globalu je pokazatelj ekonomske stabilnosti u državi.

  8. Samo ko je zlomameran može reći da se ne živi bolje nego pre deset godina.

  9. Standard života je na daleko višem nivou, ljudi sada razmišljaju gde će letovati a ne da li će sastaviti kraj s krajem.

  10. Pa da se pitaju poslodavci, minimalac je prevelik, stavise, oni bi naradije da plata ne mora bas svaki mesec da se isplacuje. Kao u ono divno vreme Mirka Cvetkovica, kada si morao da gledas u pasulj da li ce gazda da ti plati minimalac. Dakle takvo vreme kmetova i kuluka je gotovo i za njim ne treba plakati.

  11. Svakako da će bilo koliko povećanje minimalca dobro doći svakom ko radi za isti.

  12. Povećanjima koja su u najavi nijedna kategorija stanovništva nije izostavljena.

  13. Povecanje minimalca je povecanje i svih drugih plata, jer minimalac gura sve druga plate ka gore.Poslodavci vise nemaju izgovor da vrdaju, jer su im radnici potrebni.

  14. Vučić je najavi povećanje za sledeću godinu nikoga nece izuzeti iz odluke

  15. U ovim izazovnim vremenima kada na globalnom planu vlada inflacija Srbija se bori za povecanje minimalca.

  16. Drzava se brine podjednako o svim kategorijama drustva, to je za svaku pohvalu.

  17. Ala ste se uhvatili za reč pa mlatite praznu slamu dobro niste nabrojali sve članove i preduzetnike

  18. Svako povećanje primanja dobro dodje i svi im se radujemo,bilo bi lepo da to i mediji nekada pohvale

  19. Gluposti, svakako da Vučić nije odredio minimalac, samo prati statistiku i u toku je sa realnim predviđanjima i kao predsednik ima pravo da javno iznese ta predviđanja!

  20. Bravo predsedniče, sta vas briga sto vas hajtuju sitne duse i izvrću vase reci vi činite dobro za svoj narod a narod to ne zaboravlja

  21. Videcemo od januara da li ce vam smetati povisica pa je necete prihvatiti!

  22. Svako povećanje je svima dobro došlo. Samo što će inflacija da odradi svoje …

  23. Ne znam od čega mi je više muka! Od AV-a ili od ovog botovskog trabunjanja i šlihtanja gospodaru!

  24. Koliko je koštala i ova skupa i nepotrebna ekskurzija?-Milion sendviča,plus majonez!

  25. Ima li išta u ovoj državi a da ovaj lik ne odredjuje? Zar ne postoje savetodavna ekonomska tela koja odredjuju minimalnu zaradu? Stvarno smo postali cirkus od države…

  26. Bilo bi bolje da je uzeo od svakog ovog bota po tre’inu primanja i prosledio na lecenje dece, a ne na svoju stranku. Jedno pitanje za vas, kako se osecate kada kucate pripremljene recenice po nalogu? Jeste li ponosni na svoja zivotna postignuca?

  27. To se zove kupovina nade. U Obligacionom pravu vrlo dobro objasnjeno ponasanje. Ovaj opscenar nasim parama gradi svoj rejting. Zlo.

  28. Imajući u vidu da vam tekstove uglavnom komentarišu botovi svojim lupetanjima, prelažem da ukinete mogućnost komentarisanja.

  29. …одмах потрчала гомила ботова да похвали незакониту и неуставни изјаву узурпатора државних функција …

  30. Pocela jeo predizborna kampanja, a vecina komentara je kao sa „Informer online“

  31. @mr.gud..i meni, isto
    @maja..i ja se pitam, kakav li je to osećaj kad se završi botovska osmočasovna smena..da li postoji zadovoljstvo zbog urađenog posla, ili ipak ima i malo gađenja..

  32. Pa vi to zezate narod. 400€ minimalac. A ovolika inflacija. Dva minimalca u familiji. Renta stana 350€,komunalije 100€, potrosacka korpa za 4 clana u porodici 500€. Bez ostalih dodatnih dazbina. Jel taj snob realan. Gde je tu napredak. Zato nas je na svakom popisu za milion manje u drzavi. Dace bog da ostanu samo tapsaci i sendvicari. Da vidim ko ce ih nahraniti. Kad narod koji doprinosti napusti ovu banana drzavu. Ajmo tapsaci sad negativne na komentat. Dace vam Vucko po dva sendvica za svaku negativnu ,a mozda i tri ako ga hvatlite

  33. Niko pametan u vladi da se seti da se povecanja plata I penzija i minimalca podizu linijski ne procentualno, znaci da isto povecanje dobije onaj sto ima 70000 hiljada I onaj sto ima 25000,

  34. Šteta što nemože da odlučuju Srđa i Marinka po nalogu Đide i Šolak a pod kapom Engleza

  35. Molim vas da mu neko usadi matericu i inseminiše ga, jer se samo još nije porađao! U sve drugo je uspeo da se upetlja.

  36. Nema baš ništa što nebi bilo kritikovani uz obavezno pljuvanje po VUČIĆU ne priznajete da rastu i plate i penzije konstantno što nije bio slučaj kada su eksperti krojili kapu makar malo budite realni

  37. Ma, sve je odredio i gde ce kisa da pada a gde grad…..izem ti drzavu bez istitucija i vlade….

  38. Izvršen je proračun naspram troškova života da bi minimalac trebo da bude 114000.00 RSD i to po ovim sad cenama.

  39. vucic da uzme taj minimalac pa neka zivi sa njim,neka izracuna sta danas jednom coveku treba.auto je potreba.mora da jede da se pere da sipa gorivo ,ako ima decu u zenu,to je bar 1500 evra

  40. Opet zaluđivanje naroda, priče o povećanju minimalca godinu dana unapred a on će biti povećan tek za prvi maj 2024.godine kad ga inflacija i poskupljenje potpuno obezvrede.

  41. To je malo sve je zivo poskupilo al ko sisa narod drzava gleda poslodavce..ostali neka crknu

  42. Mi zaposleni u Centru za razvoj usluga soc.zas. Priboj nemamo ni minimalac , tačnije nasa plata je 32 000 din . I sto je najgore do danas 24.8.2023 dod MI nismo primili platu cak ni za MAJ mesec . Ovo je žalosno !!! Primorani smo svi da napustimo posao .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.