Da li će najavljena sniženja cena namirnica ublažiti udar na kućni budžet potrošača?

Ostavite komentar


  1. Evo da vam odgovorim: Podelio je po 20.000 penzionerima, isto i deci po 10.000, podigao je specijacima u vojsci platu tri puta, najavljuje da ce da namiri i poljoprivrednike jer ih je dobro zakinuo. Sve to ide iz kredita i rebalansa, a sve ce to da predstavlja inflatorni udar kad se za 3-4 meseca kao bumerang vrati. Trgovci i usluge ce skociti, inflacija ce pojesti te prihode i standard ce se jos vise smanjiti jer su davanja, sem vojsci, jednokratna…dakle, katastrofa u najavi.

  2. Слажем се да је избор лош и да је под знаком питања.

  3. Kako će meni pomoći kad mi Ukidaju zakonsko pravo na invalidsku penziju ja nemam novac kojim se kupuje ni jeftino ni skupo

  4. Opet populisticke fore I spinovi nijedan lopovsko kartelski lanac nije umanjio cene,cak sad ce da izloze par komada da se narod bije za njih.Glup narod ko noc

  5. Znamo mi svi da su skočile stope profita..Našli su lažne izgovore i podigli cene.Inače svi mi znamo da je tržišna ekonomija, ekonomija LAŽI i PREVARE, i da ona zarad profita dopušta onima koji imaju da rade sve..Ona nije ljudska. ali živimo u tom sistemu.Šta je imovina, npr? Kako se došlo do nje. I kako se onda pravi proizvodnja, trgovina.. Inače svuda u svetu 7 posto npr. je veliki profit.Ali tamo su se socijalne klase vekovima ali bukvalno klale oko toga.. E sad ova je akcija kao neki pokušaj , u ovom sistemu. Meni smeta što je ovo pokušaj obesmišljavanja minimalne korpe i minimalca!!

  6. Kako ga nije sramota. Građani ga hrane punjenim lignjama i odabranim vinima , a on građanima nudi parizer i sok od jabuke. Prava radikalska demagogija, nekultura i bezobzirnost.

  7. Хлеб, месо, јаја, будимска, шунка, сиреви, млеко, поврће…кад то појефтини, онда се јави… патолошка лажовчино

  8. Deliš neku lovu, „višak iz budžeta“, s druge strane povisiš cene energenata, i energije, a to znači da si automatski podigao cene svega. Šta si uradio, kad ti plate i penzije kaskaju bar 50% da bi se preživelo, a ne živelo? Preživeti znači sastaviti mesec. Živeti znači imati i za neke normalne stvari koje smo zaboravili, uštedeti, uložiti višak. Vučić je spremio korpu, ali ona nije rešenje njegovih problema. Svoju budžetsku agoniju je samo prolongirao. Budžet će se posle ovih poskupljenja puniti još slabije, a rashodi su preveliki. Ovo neće na dobro!

  9. Ma ne, udare na kućne budžete umanjiće srebro košarkaša i odbojkašica, nova pobeda Đokovića, zlatna medalja Vulete…mislim na psihološko ublažavanje. Tako da se „premosti“ dan do nastavka život(inj)arenja. A mozak i dalje „na ler“ čim se raspreda o i još crnje – veruje ovoj tragikomičnoj farsi pod radnim nazivom „korpa – kontejner za mase“ prema onoj staroj narodnoj „za dobre svinje nema loših pomija“.

  10. Zaboravio je da navede sniženje cene struje i goriva. Sva ta sniženja naknadiće skupo gorivo.

  11. Dobri ljudi! Uzimajte sve što ova bagra i faraon daju.Sve je to naše! I onda kada dođu izbori da im za kucamo eksere u sanduk, a pre toga svima glogov kolac.Molim VAS.

  12. A verovatno,kao po dobrom starom običaju,tih namernica ce biti samo ponegde i to u vrlo malom broju,tako da ce biti ono“nestalo,prodalo se“!!!i toliko od jeftinih artikala…

  13. Dokle vise ponizavanje nacije ide.Pa nismo mi maloumni.Taj parizer jedi ti.Sram da te bude, ako uopste imas obraz, a nemas, obraz ti je djon.Ovo je dno, dna ekonomskog tigra.Ovako ponizenje nacije se desava po prvi put! Uzas cime se ovaj covek bavi.Niti srama, niti icega.Taj parizer jedi ti i pij taj jogurt i sok od jabuke, koji niko ne kupuje.!

  14. Сва најављена снижења цена намирница ће ‘ублажити’ удар на кућни буџет потрошача , осим оних који неће !

  15. Verovatno hoće, ako jedete ono što niko ne kupuje i ako koristite kozmetiku od koje vas posle sve svrbi!!! Nije problem sirotinja, nije ni sramota, problem je dostojanstvo koje smo izgubili da bi sada imali status stoke od onih koji bi trebali služiti opštedruštvenom dobru, a sa tim statusom kako da očekujem nešto drugo, pa čak ni od zaštitnika prava životinja jer stoka je stoka i ljudska osobina!!! Verovatno jer smo ovu drugu skoro istrebili, ne trebaju nam krave, ovce i sl, verovatno ćemo kao Kinezi i Italijani početi jesti pse i mačke, toga bar ima u svakoj zgradi da se preživi mesec!!!

  16. Oni nas zadužuju da (pot)kupe sebi vlast na izborima i da mogu joś neko vreme da nas zakopavaju….a kada odu sa vlasti optužiće sledeću vladu da je nesposobna da narodu obezbedi i onaj buđavi parizer. A oni to neće ni moći jer su ovi unapred zadužili i potrosili naših para za tri generacije. Bukvalno kupuju vlast za sebe nasim parama. Pa raduj se glupavi narode!!!

  17. Sve to sto je pokazao neka koristi on i njegova porodica koliko ljudi je ostalo bez posla ne svojom voljom a do penzije desetak godina nemaju nista boles i njih nikad nepominje

  18. Najobicniji lazov prevarant je dosao na vlast covek koji nikada nista nije radio vecito na grbaci naroda on odredjuje minimalac on odredjuje penzije on odredjuje cene on odredjuje zivot dok on zivi dobro dokle vucicu ovo ti kaze borac 90 91 92 zarobljen zbog tebe i tebi slicnih koliko je mojih drugova izginulo zbog tebe da bi ti lepo ziveo

  19. Kad se jedan čovek u Srbiji bavi svim i svačim,onda ne treba da se cudimo što nam je sistem nakaradan.

  20. Ovo blage veze nema sa potrošačkom korpom, pa neće valjda da jedemo smo parizer, šta je sa cenom mesa, buta svinjskog, telećeg, jagnjećeg, svinjskog, jagnjećeg, telećeg vrata, sa mlevenim mesom, sa pečenicom, suvim vratom, butkicama, suvim rebrima,sa domaćim kobasicama, ćevapima, pljeskavica a,čajnom, kulenom, sremskom kobasicama, sa pilećim mesom, ribom,sa kačkavaljem, sa feta sirom, sirnim namazima, kajmakom, mlečnim sirevima. Eto koliko smo bedni, da jedemo salame, a oni će na sastancima da jedu roštilj i pečenje.

  21. Cim budem video da njegova deca jedu i piju to smece i ja cu poceti da ga koristim(MOZDA)!Olos odvratni smrdljivi parazitski poremeceni……..!

  22. Struja gorivo akciza idu gore a sa njime i cena svega pocev od hrane ogreva transporta i bukvalno nista nece ostati isto sve ce poskupeti i tehnika odeca burek voce a vi pricate o salami koju ni kucici nece da jedu…

  23. Da li ti nas zajebavas ? Pojeftinjenje Parizera za 15 dinara . Kazes da radis za narod ? Sram te bilo. Tebi je I dozivotna malo…

  24. Smanjene cene 20 artikala od nekoliko hiljada,koje ne možete naći u većini marketa „sigurno“ će smanjiti udar na kućni budžet. Da nije žalosno, bilo bi smešno.

  25. Smanji PDV I Marzu za sve Prehranbrene proizvode . Devalvirati Dinar prema Evo-u za pocetak 50% , of 1 Januara Jo’s 100% . Pusti nas te Demagogije Parizer pojeftinio .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.