ALPIS: Efekti novog zakona, koji predlaže Vlada, bili zastrašujući

Ostavite komentar


  1. Potpuno je jasno da bi ukidanje ili propast igara na sreću donela dobitke građanima a gubitke vlasnicima. I budali je jasno da od igara na sreću profitiraju samo vlasnici. To nešto zaposlenih prima neke plate i njih bukvalno fiinansiraju sami igrači.Prihode koje ostvaruje država od poreza ne treba tretirati jer su to prosti gubitci običnih grašana koji postaju sirotinja i socijalni slučajevi zbog kocke.Najnormalnije bi bilo zabraniti igre na sreću u svakoj državi, a ostaviti im samo po jedan grad gde bi kockanje bilo dozvoljeno. Onda ako hočeć kocku, pare u džep i ideš tamo. Kad se vratiš bez para možda se opametiš!

    1. Pa ovo je nešto kao plaćeni oglas. Veoma sam razočaran što niste to naglasili. Ovo jeste ugao gledanja vlasnika kladionica i to jeste ok. Nije ok da se ne navede i pogled društva i benefita koje ovakve igre donose. Ili možda ne donose kako ja lično mislim. Usluge igara na sreću društvu nikako ne doprinose i promovišu stav leba bez motike. Debelo oporezovati i držati u malom obimu. U Srbiji je ovo došlo na nivo pošasti i jako bih pozdravio daleko veći pritisak države na ovu sferu i uopšte celo uostiteljstvo i tzv neproizvoden usluge. novac od poreza u prozvodnju makar luka i krompira…

      1. Niko u svetu do sada nije uspeo da zabrani i iskoreni kocku, niti će uspeti, jer je to ljudska potreba, loša, ali ipak potreba. Svaka iole normalna država zakonima uređuje ovu delatnost, a korumpirana zabranjuje i / ili donosi naknadne zakone. Zabrana igara na sreću donosi bujanje crnog tržišta i kriminal. Albanija je odličan primer za korupciju – stranci su već stavili sapu na državnu lutriju, sada se čisti tržište od nepodobnih, a za izvesno vreme firme će otvoriti oni kojima je tržište i namenjeno.

        1. Vlasti rada Beca su pre nekoliko godina bukvalno fizicki proterale kockarnice sa automatima sa teritorijegrada, jer su zakljucili da je dobit grada od poreza i ostalog znatno.manja od gubitaka vezanih za rasturene brakove, imovinu prodatu zbog dugova, lecenje zavisnika.od kocke isl. Sve je preseljeno (ako nije zatvoreno) van teritorije grada. Prvo su prevozili.kockare do novih lokacija ali su od toga brzo odustali. Da li ih je i koliko opstalo, ne znam ali ne bih rekla da grad trpi zbog toga, i niko nije trazio da se kockarnice vrate. Dakle,moze se ako ne zabraniti.onda znacajno smanjiti.

  2. Ma srce mi se cepa, kada čujem da se zatvaraju kladionice. Nema većeg legaizovanog kriminala i pranja novca od istih. Albanija je prošlog meseca zatvorila 4000 kladionica i odobrila ih samo u hotelim sa 5 zvezdica van naseljenih mesta! Mislite o budućnosti naše dece, koju uzgred mi odrasli finansiramo dok oni čekaju džek pot!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.