Ambasador Kine posetio Ziđinove kompanije u Boru 1Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming posetio je danas kompanije, Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning, članice Ziđin Majning Grupe – Srbija.

On je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos zbog načina na koji obe kompanije posluju u Srbiji, doprinoseći značajno ekonomskom i društvenom razvoju, uz primenu najviših standarda u modernom rudarstvu, u kome je Kina neprikosnoveni lider, navodi se u saopštenju Ziđina.

„Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper, su liderske kompanije, koje daju značajan doprinos ekonomskom i društvenom razvoju Srbije i predstavljaju važan projekat u okviru saradnje naše dve zemlje. Veoma sam srećan što je proizvodnja stabilna i jaka, pa želim da ohrabrim kompanije da još više doprinose našim bilateralnim odnosima i tesno sarađuju sa srpskim kolegama za dobrobit lokalne zajednice“, rekao je Li Ming.

Dodao je da je impresioniran svime što je danas video u kompanijama Ziđina, koje je prvi put posetio.

„Ziđin, kao svetski poznata korporacija, igra pozitivnu i važnu ulogu u obezbeđivanju velikog broja radnih mesta, kako kroz direktno zapošljavanje, tako i kroz podršku i saradnju sa domaćim preduzećima. Veoma mi je drago da vidim da su srpski i kineski zaposleni zadovoljni i nasmejani, da grade dobre, prijateljske odnose i konstantno uče kroz rad“, istakao je Li Ming.

Po njegoviom rečima, Ziđin je simbol velikog i jakog prijateljstva Kine i Srbije.

Kineski ambasador je izrazio nadu da će u narednim godinama biti još više zajedničkih projekata i istakao da će se i ambasada potruditi da doprinese daljem unapređenju saradnje sa Srbijom.

On je zaposlenima i rukovodstvu obe kompanije poželeo mnogo sreće u godini Zmaja i nova dostignuća i podvige.

Li Ming je preuzeo dužnost pre nepunih šest meseci, u godini u kojoj je obeležena decenija inicijative kineskog predsednika Si Đinpinga „Pojas i put“, koja promoviše mir i saradnju, uz poštovanje principa jednakosti svih zemalja, navodi se u saopštenju.

Po predaji akredtivnih pisama početkom oktobra prošle godine, Li Ming je izjavio da je Srbija herojska zemlja i da je počastvovan što je na mestu ambasadora u Srbiji, napominjući da su brojne generacije u prošlosti, pa i njegovi roditelji, znali za Jugoslaviju i Srbiju.

„Srbija i Kina su izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet. Saradnja dve zemlje zasnovana je na dubokom i snažnom prijateljstvu i zato verujem da imamo potencijala za još jaču povezanost, a Srbija Ziđin Majning i Srbija Ziđin Koper su primeri za to, na najvišem nivou“, rekao je tada Li Ming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari