Analiza: Prosečna bruto zarada frilensera 80.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Kakav centar, kakva analiza. To je oko 700 eu mesecno. Pa, strucnjak nije Srbija Silicijumska Dolina?! Veze to nema, price se sire kao da se na Internetu beru novci.

  2. Svakako poreska može samo da mašta o ubiranju nekakvog prihoda od onog najnižeg sloja društva, i to retroaktivno godinama unazad. Od sloja društva koji je nekako uspeo da se snađe da u ovoj vukojebini iskopa neki prihod, korišćenjem interneta. Najveća stopa poreza i doprinosa za njih a pritom niti jedno pravo regularno zaposlenog u Srbiji, vuče upravo potrebu da poreska stopa bude minimalna. Što se tiče PIO, nema staža. Traže da se plati 26% od bruto prihoda, ali nema staža. Važi. Za sedam godina, nisu umeli da izmene ovaj neprilagođeni zakon, već isti nakaradni, sada žele da primene retroaktivno.

    Ono što bi imalo efekta, jeste da to postanu budući poreski obveznici, gde će se mesečno slivati prihodi, a ne zajahati na te ljude, koje poreska nije umela da uputi, kako da plate porez, čak i kada su odlazili da pitaju. Iako definitivno krivi, nikada tu krivicu neće priznati. Početi sa obračunom od 1. jula 2020. Umanjiti stope, postaviti minimalni neoporezivi deo u dinarima, ne procentima. Dozvoliti tim ljudima da žele da budu u legalnim vodama, a ne terati, ukantati, bacati u dužnike. Sramota onog Malog sa lažiranim doktoratom, da on kroji finansijsku politiku, a upleten u toliko afera: 24 stana, otimanje 10 hektara zemlje, nameštanje privatizacije Bratstva, pranje pola miliona evra, kupovina mercedesa kroz ofšor, afera 95000 evra, stanovi na Kopaoniku, Savamala, dečije školarine od 60000 evra godišnje, rasveta i namešteni tenderi. To je osoba koja kritikuje nadničare.

    1. Čekaj bre
      Kako oni misle da naplate za PIO a da ne daju staž? Pa nisu ljudi debili da plaćaju ono što ne dobijaju. Onda neka naplate samo porez na prihod. Inače tužba u Štrazburu sledi i to ozbiljna..

  3. Resenje se mora naci, nije valjda cilj drzave da unisti ovaj sektor, koji donosi cist novac od umnog rada, NENORMALNO je traziti retroaktivno 5 g. poreze i doprinose. Naci resenje da placaju PRISTOJNI porez i izracunati sta dobijaju od uplate doprinosa. Netreba pretiti, ali ko se zamerio mladim inteligentnim ljudima taj nikad nije dobro prosao. Nadjite nacina da se DOGOVORITE.

  4. U prvoj recenici je napisano dovoljno-prosecna plata je 80.000, ali nije redovna. Ako nije redovna, ni prosek nije 80.000 nego je manji. Jadan tekst.

  5. Kada drzava bude platila moj stan, moj internet, kupila mi kompjuter, tada cu ja platiti porez

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.