APV: Direktor zavoda Siniša Jokić izbegava odgovore na pitanja o oštećenju Banovine u Novom Sadu 1Foto: Vlada Vojvodine

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada Siniša Jokić od početka novembra, kad je javnost saznala da je oštećena zgrada Banski dvor tokom radova na izgradnji podzemne garaže, odbija da odgovori Novosađanima na pitanje šta je ustanova koju vodi učinila da zaštiti građevine u okviru kompleksa Banovine, kažu iz Akcije progresivne Vojvodine.

„Njegovo ćutanje samo potvrđuje naše sumnje da čelni ljudi gradske vlasti i institucija koje oni kontrolišu čine sve što mogu kako bi prikrili od građana informacije o ovom nemilom događaju nadajući se da će sve pasti u zaborav i da će na taj način izbeći sopstvenu odgovornost“, nastavili su u saopštenju.

Zbog toga je danas APV uputila zavodu Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, u kojoj traže kopije dokumenta koji sadrži utvrđene mere tehničke zaštite objekata iz kompleksa Banovina izdatog povodom izgradnje podzemne garaže.

Kao i odgovor na pitanje da li je izdato Rešenje o privremenoj zabrani radova i hitnoj sanaciji štete na kulturnom dobru za pomenuti objekat i ako jeste, kopiju tog rešenja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari