Arapske investicije – stvarne i izmišljene

* Za Beograd na vodi prvobitno najavljivano osam milijardi dolara, pa 3,5 milijarde evra, pa se na kraju došlo do 43 miliona evra, koliko je Igl Hils do sada uplatio kao kapital
NAŠA PRIČA: Najavljivali čak do 15 milijardi, a uložili 452 miliona

Ostavite komentar


  1. Od arapskih naftnih giganata retko koja zemlja se ovajdila. To su vekovno vešti trgovci i, ako nisi bar a bar s njima, ne ulazi u posao ! Jedini koji je s ovih prostora znao kako s njima, bio je Drug Stari. Pre i posle njega, mrka kapa.

  2. POMISLIH DA STE OZBILJNA NOVINA CITAM INE OBRACAM PAZNJU , ALI UPITOM CIME DOKAZUJETE PREMIJEROVO UCESCE ODNOSNO PRISUSTVO NA TRKAMA NISTE DALI VERODOSTOJNE ARGUMENTE PA CU MORATI ONOSNO SAVEST MI NALAZE DA VAM VISE NEVERUJEM *PISETE GLUPOSTI I NEISTINE*

  3. Uuuuu……ubi nas Abu-Osman sa investicijama , da smo morali da uvozimo radnu snagu iz Sirije i Iraka…..I ,sav taj ,ne zabelezen uspeh ekonomski u novijoj srpskoj istoriji ,pripada samo nasem velikanu Gospodinu Predsedniku Vucicu ,( i Dacicu ,naravno….a tek Tomi…..ih ).

  4. Vidim odgovor ako ga budete pitali na konferenciji: (osmeh, podizanje tona) A vi mislite da je 43 miliona malo? Vi mislite da bi prethodni 430 miliona uspeli da donesu? Vi mislite da je to sve bilo? Prethodni nijednu investiciju nisu doneli, pa vam je bilo u redu. Ja sam doneo i to licno ja, zato sto su hteli vec da podju u drugu drzavu, investiciju od 43 miliona i vama je to malo. (sledi dramaturska pauza, prazan pogled u plafon, liz usana). Nije to43 miliona investicije nego, 4,3 milijarde investicije ili 3,862 odsto bruto drustvenog proizvoda. Vi namerno niste uracunali, da je tim projektom podignuta vrednost gradjevinskog zemljista u Savskom amfiteatru, Koje ukupno vredi 4,3 milijarde evra. Svakodnevno dobijam upite iz Amerike i Evrope za ulaganja u Savski amfiteatar. Kazu da su razmisljali o Londonu i Singapuru, ali smatraju da je Beograd najperspektivniji grad u Evropi. Za dve godine Beograd na vodi ce biti najvece gradiliste na severnoj hemisferi. (ponovo liz usana, smiruje se) Mi ono radimo sta se Niko nije setio 50 godina. I to je tek pocetak. Kao sto sam rekao Srbiji predstoji zlatnih 5 godina.

  5. Hajde posteno da pogledamo stvarnosti u oci i da kazemo da je savski amfiteatar bio velika zapustena ledina na kojoj su zeleznice ostavljale napustene vagone i kontejnere i na kojoj su ziveli socijalni slucajevi u kucama bez kanalizacije. Demokratska vlast je imala 12 godina vremena da to promeni i nije nista uradila. Sada se nasao neko ko je nagovorio stranu firmu da dodje i zapocne transformaciju ovog dela grada i umesto da se pljuje po njima, bolje bi bilo da se zapitamo koja je bila alternativa arapima? To sto se govorilo o investiciji od 3,5 milijarde dolara, to je svako sa iole malo poznavanja ekonomije mogao da razume da je u pitanju investicija koja ce se "protezati" u 20 godina, jer ne postoji firma u svetu koja bi investirala unapred toliki iznos u stanove unapred, jer bi time blokirala kapital nepotrebno. Sve u svemu, arapska firma menja jedan zapusteni deo grada i to je pozitivno, a srpski preduzimaci bi mogli sada da pokazu da i oni mogu bolje, pa da krenu da grade kvalitetnije i lepse stanove nego sto su do sada to cinili.

  6. Разлику између пола милијарде и петнаест милијарди је можда некоме на приватном рачуну.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.