Arsić: Objavljivanje podataka o rastu BDP pre državnih institucija je pritisak na njihov rad

Ostavite komentar


  1. Od profesora sam očekivao da ne govori bajke o „prosečnoj“ plati od skoro 500 evra nego da kaže prostu istinu da su 3/4 svih isplaćenih plata manje od 350 evra (ovako veštački držanih na 117.5!). A koliko ima nezaposlenih zna svako u svojoj okolini, za to mi ne treba naročita matematika i veliki stručnjaci. Moja žena ne radi, skoro trećina mojih prijatelja ne radi, pola rodbine radi u najboljem slučaju povremene i privremene bedne poslove…..

    1. A čuveni „bdp“ i „rast“ tiču se jednog procenta ovdašnjih nosača ličnih karata.

  2. ko uopšte veruje jednom miladinu kovačeviću. posle one rašomonijade u vezi izbora 2016. taj čovek je svoj ugled poslao par kilometara ispod zemlje tako da to što on saopštava odavno nema veze sa matematikom nego sa željama vlasti.

  3. Pored svih „strucnih“ oruk najava vlasti, jasno je da nezaposlenost opada zbo odlaska pola miliona radno sposobnih ljudi u poslednjih 10 godina u inostranstvo, smanjenog nataliteta i srozavanja poslova vecinom na privremene! Srbija trenutno sa KiM nema ni 7 miliona stanovnika tj. bez KiM ni 5. Vidljivi su vec prvi znaci da ce rast BDP-a biti izmedu 2 i 3 %! Sve se polako osipa pa i piramida vlasti SNS-a u svim drzavnim institucijama!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.