Atlantik grupa u 2022. imala rast prihoda od prodaje i manju dobit 1Atlantic Grupa, distributivni centar u Šimanovcima

Atlantik grupa je 2022. godine imala prihod od prodaje 846,2 miliona evra, što je povećanje od 11,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je neto dobit smanjena za 43,2 odsto, na 26 miliona evra, saopštila je danas ta hrvatska kompanija koja posluje i u Srbiji.

„Atlantik grupa je, uprkos brojnim izazovima u okruženju, u 2022. godini ostvarila istorijski rekordne prodajne rezultate, a rast je ostvaren u svim poslovnim i distributivnim područjima“, rekao je predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tedeski.

On je istakao da je, posle godina pandemije korona virusa, 2022. obeležila ruska agresija na Ukrajinu koja je izazvala energetsku krizu, dodatne zastoje i nestašice u dobavljačkim lancima, te značajna poskupljenja gotovo svih strateških sirovina i usluga kompanija.

„Ova poskupljenja smo samo delimično uspeli da kompenzujemo optimizacijom internih resursa, kao i manjim delom povećanjem naših prodajnih cena, što je, očekivano, dovelo do pada profitabilnosti. Nezavisno od toga, nastavili smo sa ulaganjima u razvoj poslovanja – inovacije u proizvodnom portfoliju, modernizaciju proizvodnih kapaciteta i nastavak digitalne transformacije“, kazao je Tedeski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari