Avion Rajanera za Maroko izazvao crveni alarm, jer je pilotu pozlilo 1Foto: Aerodrom Konstantin Veliki

Avion Rajanera koji je leteo iz Ujedinjenog Kraljevstva ka Maroku bio je prisiljen da sleti u Portugalu, nakon što je pilotu pozlilo.

Avion koji je leteo prema Maroku, ali je morao da skrene prema vazdušnoj luci Faro u portugalskom Algarveu, što je izazvalo “crveni alarm”.

Pilot je rekao putnicima pre sletanja da se ne oseća dobro, izveštava portugalski dnevnik Korejo de Manha. Nije jasno da li je kapetan spustio avion ili je predao komande kopilotu. Na drugi let u Algarveu je ostalo je da čeka 18 putnika.

U aprilu je pun avion easyJeta, koji je išao za Agadir u Maroku iz Londona, takođe morao da skrene za Faro, prenosi San.

Prema lokalnim medijma, skretanje je tada bilo rezultat toga što je pilot bio bolestan, i dovelo je do identičnog crvenog upozorenja.

“Kapetan je izvršio rutinsko sletanje u skladu sa standardnim operativnim procedurama, a avion je dočekala medicinska služba po dolasku u Faro.

“Dogovorena je zamena posade i putnici su nastavili svoje putovanje u Agadir. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti do kojih je došlo zbog preusmeravanja i kašnjenja koje je usledilo. Sigurnost i dobrobit putnika i posade najveći su prioritet easyJeta”, poručili su iz te aviokompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari