Bar 34 firme u trci za srpski litijum, bor, zlato, srebro i bakar

Koje sve kompanije imaju bušotine u Srbiji u potrazi za vrednim metalima i mineralima

Ostavite komentar


  1. Širenje lažnih zabluda i defetizma da naša zemlja može živeti samo od poljoprivrede i „čistog vazduha“ predstavlja veću opasnost po život stanovništva od onoga čime se narod sada zastrašuje. Rudari se u celom svetu, pa i u najrazvijenijim zemljama čije Zelene agende se sada predstavljaju modernim Biblijama. Ova vrsta savremene „religije“ upravo i funkcioniše na isti način kao i sve prethodne religijske dogme.

  2. Necete se naziveti ni od rudarstva. Profit ide u privatne dzepove sa veoma malim brojem otvorenih radnih mesta. Ako treba izmestiti samo u prvom krugu 19 000 ljudi, vecinom poljoprivrednika da se zaposli 317 radnika, pri tome, niko ne kaze da su to radnici iz Srbije. O kakvom prosperitetu mi pricamo? Da li neko jos dozvoljava ovo ili je u sns Srbiji ovo sasvim u redu a ni sami ne znaju sto? Tesko da ce proci. Mogla je Indonezija da sabotira rio tinto kad su shvatili mocicemo i mi ove trovace.

  3. Srbija na rasprodaji! Mnogi su proterivali ovaj narod kroz istoriju ali ovi ce dovrsiti posao.

  4. Kada se budemo rešili ove trule vlasti treba zapleniti sva njihova finansijska sredstva na stranim i domaćim bankovnim računima i oduzeti im celokupnu imovinu.

  5. Kada domaće institucije ne žele da objave relevantne podatke, moramo ih pribavljati iz dobro informisanih stranih izvora.

  6. Niste naveli izvor. „Podaci na GISu“ je kao da ste referisali neki tekst i rekli „napisano u članku“. Za sve koji misle da je ovo dobro za Srbiju, mnogi su lepo rekli, dobro je kao dijamanti za Kongo. Raspitajte se kolika je rudna renta i ko i kako kontroliše šta je iskopano.

  7. Kikinda od Nis-a uzima 3% i to se troši na tekuće troškove u gradu, dobar deo ide za BG , zanima me šta kad sve to prodje od čega će grad živeti. Bojim se da ćemo tad plakati za onih 97%. Ista situacija je i sa rudnicima sve ćemo rasprodati u bescenje a kad to prodje ipak ćemo hteti da se vratimo na poljoprivredu i čistu okolinu.
    Pitanje je veliko u kakvom stanju će zemlja ostati i dal ćemo moći od nečega da živimo. Jednostavno mi kao država živimo od danas do sutra, ne postoji strategija razvoja ni za blizu a komoli za dalju budućnost.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.