Basta: Srbija dokazala da je lider u privlačenju investicija 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo privrede/Zoran Vujasinović)

Naša zemlja je dokazala da je lider u privlačenju investicija i to će ostati i u narednom periodu, ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti Republike Srbije, rekao je danas ministar privrede Rade Basta.

“To znači da je u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika, čak 122 ispunilo svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici”, istakao je Basta.

Ministar privrede poručio je da po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i ranijih godina Ministarstvo privrede zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima, “postoji najviši stepen uspešnosti”.

Investiciona ulaganja u prošloj godini odlikuje unapređena i koordinirana realizacija višegodišnjih investicionih projekata, dodao je Basta.

Tokom 2022. Ministarstvo privrede postiglo je najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.

”Ministarstvo privrede nastojaće da svim snagama i u 2023. godini opravda status odgovorne ugovorne strane domaćim i stranim ulagačima i postigne visok stepen izvršenja budžeta i ukupnih ugovornih obaveza”, rekao je Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari